TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tangomarkkinat (Vanha mies 2013-07-13 11:48)

Tangomarkkinat

MardiJan
2013-07-14 14:23

Niin ratkesi ja hurraahuutojen säestyksellä valituksi tuli Kyösti Mäkimattila. Suuri taitelija on noussut esiin pönttöjensä takaa. Onnea. Tangokunittareksi valittiin Heidi Pakarinen. Onnea myös hänelle sekä heille yhteisesti. Laulukemiat tuntuivat osuneen kohdalleen.

Lavatangon SM 2013 ratkesi myös lauantaina ja voittajiksi tanssivat Johanna Ruusuluoto ja Seppo Kalliotuuli. Onnea, ansaittua onnea heille. Tanssi näytti iloiselta ja nautittavalta. Musiikki ja askelet osuivat toisiinsa minun silmääni lähes täydellisesti. Asento oli kaunis ja tanssirutiini pääsi näkyviin vain peitetysti. Kivan näköisiä hymyjä.

Tanssitapoja oli erilaisia. Omiin aivolohkoihini tanssijat suodattuivat etupäässä tanssin rauhallisuuden/rauhattomuuden kautta. Oli teräviä, kovia tanssijoita, jotka usein myös täräyttivän tuon nivelniksautuksen lähes joka tahdin päätteeksi. Täräm!

Myös taitaviksi tietämiäni tanssijoita, joilla ei ollut minnekään kiire. Se rauhallisuus, vaikkakin sopisi tangoon paremmin, hiukan tänä vuonna kostautui. Näyttävyyttä haettii. Tanssin kustannuksella?

Ilmaveivin suomenmestaria lähes pari metriä löytyy Harri Hyttisestä. Ulotuvuutta ja näyttävyyttä ja kauniita kuvioita. Onnea Harri.

Vuoden 2013 tangosävellyskisan voitti vanhojen, koukkusormisten ihmisten rakkaudesta kertova nykytango "Suurempaa" Tango kulkee tietään entisaikojen erosta, kaihosta ja rakkaudesta nykyiseen arkielämänmenoon kuuluviin vankilatuomioihin ja vanhuudesta rujoutuviin jäseniin. Tanssin tulkinnalle tuo asettaa uudenlaisia haasteita: miten tulkita reuman runtelemien jäsenten kalskahtelua, rypistyvien ihojen kahinaa toisiaan vasten. Kaikilla meillä se on edessä, mutta onko siitä sittenkään aiheeksi lauluun. Se on siinä ja siinä, vai kuinka? Onnea kuitenkin tekijäryhmälle. Saa nähdä kuinka monen tanssisolistin repertuaariin kappale tulee kuulumaan.

Markkinoilla lauloivat nuoret, lapset, seniorit ja karaokessakin moni. Voittajia leivottiin. Onnea heille, todennäköisesti olivat hyviä. Ehtinyt en kuulemaan.

Markkinoilla hinnat olivat taasen hiukan nousseet. Passi 100¤, bussi 3e (ennen ilmainen nonstop). Vaunupaikka 30¤/yö. Lukion paikka oli kyllä esimerkillisesti hoidettu. Vessat ja suihkut puhtaita, ruuhkaa ei missään, ympäristö siisti ja naapureina entisiä tangokuninkaallisia kuten myös nykyisten sukulaisia. Ruokarintamalla makkaraperunaa, muikkua ja lättyä. Perussetti.

Baarihinnat aika ylhäällä. Ensimmäisestä drinkistä rokkaava baarimyyjä otti 12¤. Pistikö omaan taskuunsa vai eikö vain välittänyt. Saman tiskin toisessa päässä hinta olikin "normaalin" 8¤. Makkara 4¤ ja limppari 4¤. Lihavartaat olivat hävinneet, lehtipihvi ja revitty porsasparka oli tilalla. Torikauppiaan tyrkyttämä siiklikappa pääsi sekä keitettynä että makkaroiden ja sipulien kanssa paistinpannulla käytyään lautaselta suuhuni. Voitti kojujen annin, joka sekään nyt ei ihan huono ollut moninkertaisesti.

Tuttuja näkyi, tanssimaankin pääsi. Kovin vähäiseksi jäi tanssillinen anti. Paviljongilla oli paljon porukkaa, Areenalla tänssijoita, mutta tilaa olisi ollut useammillekin. Koetut tanssit olivat kuitenkin todella miellyttävät. Niistä riitti hyvää mieltä koko ajaksi. Kiitos vielä.

Hyvä häppeninki. Monenlasta fiilistä, kiva oli samanhenkisessä joukossa tallustella. Ensi kerta? Kylläpä taidan tulla uudestaan.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu