TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Suvaitsevaisuus (Leevi 2013-06-12 11:25)

Kulta-aikojen ruuhka ja etenevimmät tanssit

Jora
2013-06-13 11:43

Veketatex: Onneksi siihen aikaan naistenrivi oli sentään siellä seinän vieressä.

Kun en tanssin kulta-aikoina vielä ollut ottanut yhtään tanssiaskelta enkä paikoilla käynyt, niin aika vaikea on tuota uskoa väkimäärän ylittäessä jopa tuhansia. Ehkä ei ollut sitä nykyajalle tyypillistä seinästä irrottautumista, mutta varmaan sitä tyttömassaa on riittänyt seinästä keskilattiaan salin leveydeltä. Älyttömän vaikeaa se hakeminen jo nykyisistä "pienmassoista".

Voisi heittää sellaisenkin arvauksen, että tanssit olivat kulta-aikoina paremminkin konserttitilaisuuksia ja ilmeisesti suuri osa väestä on seisoskellut ulkotiloissa. Puheenvuoro ja väärinkäsitysten oikaisu paikoilla silloin ennen käyneille.

Leevi: Niin, silloin ei juostahöntyytetty ympäri lavaa. Kuten nykyään, mikäs se nyt olikaan nimeltään tämä nykytanssi.. ei nyt tule mieleen.

Nykyäänkin sitä ruuhkaa monesti riittää estämään vauhdinkaampaa etenemistä. Vähälläkin väkimäärällä ruuhkia syntyy, jos hitaampia eksyy nopeampien väylälle. Buggin lisäksi on monta muutakin lajia, joissa on ehkä luontainen tarve edetä vähintään reippaasti. Sitä paitsi jokaisessa lajissa voi ja kuuluu jäädä askeltamaan/fiilistelemään paikalle, jos on edessä esteitä.

Vauhdikkaimmin etenevä tanssi on luultavasti quickstep, ehkä ainoa, joka oikeasti jo näyttää juoksulta. Hyvin harvinaista, että joku sitä edes yrittää lähes mahdottomissa olosuhteissa. Buggin vauhdille pärjäävät mainiosti myös perinteiset (kävely)humppa, valssi, jenkka ja polkka tai jopa hidas foksi. Eli nuo kaikki entiset lajit ovat vauhdikkaita. Onkohan ne 60-luvun(?) ruuhkat tappaneet vauhdin.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu