TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kellokosken Männistön lava (Kaminiitto 2013-05-31 11:46)

Kellokosken Männistön lavalla Marko Maunuksela ja Fantasia 30.5-13

Andreas pks
2013-06-06 7:38

Kesä tultua oikein todenteolla tanssimatka suuntautui töiden ja suihkun viilennyksen jälkeen Männistön lavalle.
Järvenpään ohi ajaessa Kellokoskelle kevään orastavat pellot molemmin puolin täyttivät eri vihreän värikylläisinä maisemaa.
Pian vastaan tuli puron siltanotko josta sitten tutusti jo käännytään lavalle johtavalle tielle ja seuraavasta lavan viitasta oikealle ja käsille tuli VPK parkkipaikka tanssijoiden autoille. Järjestysmies ohjasi oikeaan kohtaan.
Portilta liput mukaan ja pihakentän laitaa jo tanssimusiikin täyttämälle lavalle vaan tanssimaan.
Orkesteri siinä soitti varsin monipuolista tanssimusiikkia paikka huokui kuin yhteistä kyläjuhlan henkeä jossa ikäänkuin kaikki tuntisivat toisensa. Neidot rannan puoleisella seinustalla odottivat hakijoitaan ja miehet siitä keskeltä heitä hakivat tanssimaan aina kunkin kappaleparin vaihtuessa toiseksi.
Mutterilavan keskitolpan ympärille oli kädenalitanssilajien tanssijoiden hyvä ryhmittyä tanssimaan ja kehää kiertävät pääsivät aina sopivasti tanssimaan omalla radallaan. Väkeä ei ollut liikaa joten enmmänkin reilusti mahtuisi lisääkin.
Ulkona oli vesipaikka josta sai vapaasti hakea vettä hellepäivän aurinkoisen illan tanssin janon sammutukseen.
Eka setin päätti jenkka ja sitä tuli mentyä fuskuna ja sitten joitain levymusiikin tanssikappaleita.

Marko Maunuksela tuli laulamaan melko aikaisin ja pian daamini sanoi, että Markon esiintymisen lavameininki on parempaa mitä äskenttäin Mäntsälän lavalla nähdyn ja tanssitun Jari Sillapään vaikka hänkin on hyvä esiintymään.
Marko siinä lauloi hyvin ja sutjakasti lavalla liikkuen pelasi hyvin sujuvasti fanien kanssa siinä esiintyessään. Melkein kaikenlaista tanssimusiikkia tuli illan mittaan kädenalituksista kiinteään otteeseen ja lähes kaikkiin tavallisimpiin tanssilajeihin. Rokkia hajoiteltinn potkurokkina, mutta kuvioiden vähyyden vuoksi oli hieman toistoa, mutta sen paikkasi iloinen tanssimieli koko illan.
Setin lopuksi polkat tuli mentyä Buggina vauhdilla "epäkansallisesti" sekin.

Pihan poikki kulkien pääsi avoimen kentän toiselle puolelle kahvilaan pöytien ääreen. Aluksi napattiin vesilasit ja sitten saatiin alkuillasta sivulle varaamani jo viikko sitten hyväksi maistetut isot kakkupalat kahvin kanssa.
Nojatuoleissa siinä oli rauhaisaa nauttia kahvista kakusta ja jokimaiseman tyynestä rauhasta. Pihan yli kantautuva tanssimusiikki hyväili korviani.
Lähipuissa livertelevä satakieli juhlisti kesää ja tanssipaikkaa jälleen lurituksillaan ja välillä napituksillaan vuorostaan. Ilta-aurinko paistoi tai alkoi mennä jo mailleen, mutta lavan valot ja hyörintä sisällä näkyi kahvilaan runollisesti.

Tuntui pitkän kevään jälkeen aidolta niin suomalaiselta kesältä kuin vain olla saattoi siinä rauhaisasti seurassa puhellen.

Tauon jälkeen Markonkin siitä kahvilasta lähdettyä laulamaan jatkoimme tanssien mainiota iltaamme lavalla. Joen puolta lavaa tanssiessa näkyi lapsia ja nuorisoa uimassa joenpoukaman reunalla hiekkarannalla.
Paikka on niin idyllinen kesätanssilava kuin olla vaan voi.
Vähän kaikkia tanssilajeja laulettuaan Marko siinä lopetti esiintymisensä, mutta tietenkin fanit ja muua tanssiväki varsin rytmikkäästi ja iloisesti heidät takaisinläpytti jatkamaan parin kappaleen verran. Illan aikana tuli maistuvia Tangojakin herkutteluun, olihan lavalla oikein siihen vihkiytynyt laulaja Seinäjoen kisojen myötä lavalla.

Poislähtiessä hain sitten kahvilasta "kehuttuja munkkeja" pari kappaletta mukaan, hyviä olivat.

Erinomainen tanssi-ilta oli ollut tällöin Männistössä.

Millainenhan se on kun charmikkaat PekkaNiskan pojat esiintyvät vuorostaan tänään samassa paikassa.

t. Andreas pks

Kirjoittajan avainsanat: Männistön lava, Marko Maunuksela, Fantasia orkesteri

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu