TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Parisalsaa ja Arg.Tangoa Pk-seudulla? (Törmäilijä 2013-05-15 16:27)

Eilen Vanhaa tangoa ja Rumba-boleroa Männistössä

Andreas pks
2013-06-05 7:48

Eilen oli edelleenkin mukava helteinen aurinkopäivä. Mikäs sen mukavampaa onkaan kuin olla tanssiopissa Männistön mutterilavalla kun puulattiakin siellä on niin sopivan tuntuinen kenkieni nahkapohjille. Kaikki ovet olivat auki kolmelta suunnalta ja muutamia ikkunoitakin oli auki, eikä siinä tullut illan mittaan kovinkaan liian lämmin olo.

Tänään tuli läpimurto Vanhan tangon käännöksissä. Opin nyt vihdoin nuo oikean ja vasemman käännöksen siinä tanssilajissa ihan oikeasti. Myös pitkän kaavan kautta tehty vasen käännös tuli kertauksena opittua. Aiemmin Tahvanaisen Jussin kursseilla on tehty pohjatyötä tähän ahaa elämykseeni, silloin vaan ei vielä naksahtanut haltuun.

Sitten opeteltiin nopean neljän askeleen käännökset kahdella tapaa, välillä mies tai/ja nainen peruutti niitä askeleita ja kahden jälkeen eteenpäin tai taaksepäin jompikumpi.

Ihan mukavia höysteitä Tangomusiikin tanssimiseen Vanhana tangona.

Siitä onnistumisesta tuli sellainen olo jollainen voisi tulla kun "on nähnyt Helga-neidin kylvyssä"

Rumba- bolerossa opeteltiin sarja, jossa ensin neito meni käden ali sitten heti avaukseen ja kädenalitse, sitten perusaskeleen jälkeen mies ulkokautta kiersi askelilla naisen eteen. Se oli ihan mukava uusi kuvio ja muutakin illan mittaan.
Maanantaina oli vuorossa Hidas valssi ja Fusku, mutta se on jo toinen juttu kuten eräs henkilö on jo aiemmin maininnut :)

t. Andreas pks

Kirjoittajan avainsanat: Männistön lava, Vanha tango, Rumba-bolero

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu