TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lintukoto (Leevi 2013-05-24 1:57)

Lintukoto

Jora
2013-05-24 12:42

..kuinka monta tanssi(ravintolaa)paikkaa olette lopettaneet seuraamalla sokeasti STOL:n ja SUSEL:n viitoittamaa tietä, kuin sopulilauma, vieroittaen kanssatanssijanne harrastuksen parista "osaamisellanne" ja vieden heidän tanssitilansa.

Onko nyt niin, että valtaosa on joutunut lopettamaan tanssimisensa, kun pienestä vähemmistöstä on kehittynyt hiukan monipuolisemmin osaavia? Mikseivät suuret "lopettamaan joutuneiden joukot" vaadi ja aktiivisesti järjestä itselleen "toisenlaisia tansseja", joissa asetettaisiin tanssimiselle rajoituksia? Yleensä kysynnälle löytyy tarjontaa.

Kaikilla harrastuksilla on se "valitettava" ominaisuus, että harrastaessa osaaminen kehittyy ihan huomaamatta. Töissäkin, ellei heitellä jatkuvasti hommasta toiseen. Jostain syystä vaikuttaa siltä, että huippumenestyjiä suorastaan jumaloidaan, mutta valtakunnassa 10-100 joukkoon pääsevät ovat jopa luusereita. Suurissa häntäpään sopulilaumoissa ovat asiat taas paremmin.

Aikoinaan tuli kai kursseille lähdettyä siksi, kun miehiä haukuttiin tanssitaidottomiksi. Tanssi vaan taitaa olla niin vaikea laji, ettei vuosienkaan opettelulla osaa viedä läheskään kaikkia naisia. Siinä mielessä kursseilla käynti on ollut paljolti turhaa. Vaikka ovat ne treenit monesti olleet sosiaaliselta toiminnaltaan jopa mukavampia kuin oikeat tanssit.

Kursseilla käydessä en ole miettinyt sitä onko niiden takana SUSEL vai joku muu koulukunta. Niitä helposti vieroksun, jotka opettavat jotenkin yleisistä suuntauksista poikkeavilla tavoilla. Sitä paremmin tanssin luulisi sujuvan tuntemattomien kanssa, mitä yhtenäisempää opetus on. Tietysti aina voi toivoa, että naiset olisivat niin taitavia, että osaisivat mukautua hyvinkin erilaisiin viejiin ja jopa merkittäviin virheisiin.

Tanssiravintoloiden ja paikkojen kuolemaa aiheuttavat ne, jotka eivät niissä käy. Varsinkin ravintoloissa tanssitaito on vain yksi tekijä monien joukossa, jotka lisäävät tai vähentävät kiinnostusta muita asiakkaita kohtaan. Itsellä kiinnostus tanssiravintoloita kohtaan on vähentynyt muista kuin tanssillisista syistä. On myös lavoja, joissa suurella todennäköisyydellä viihtyvyys jää negatiiviselle puolelle. Se, että monet osaavat paremmin, ei ole minulta pois. Jos on, se on omista ongelmista kiinni. Mikä sen ylentävämpää kuin päästä jonkun selvästi osaavamman haetuksi.

Minäkin haluan ihmiset takaisin "viihteelle", silti jätän kokemuksesta Souvaritanssit väliin.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu