TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Mäntsälä? (Vanha mies 2013-04-21 23:00)

Mäntsälän suurlavan avajaiset 20.4-13 Syke ja Rosso & Tarja Lunnas

Andreas pks
2013-04-22 7:36

Kovasti piti pohtia mikä on ajoitus tansseihin tänä viikonloppuna. Elikkä onko se Mäntsälän lavan oletetut ruuhkatanssiavajaiset vai Hyvinkään järjestötalo ja laadukas La Strada.
No uuden lavan näkeminen voitti kun esiintyjinä olivat kelvolliset Syke ja Rosso solistinaan Tarja Lunnas.
Tanssilipun hinta oli 17 ¤ avajaisten takia muulloinhan tuo hinta ei kyllä tanssijoille sopine liian kalliina.
Paikallepääsy tapahtui mukavasti siinä 21 seudussa jolloin narikan ruuhka oli hellittänyt mukavasti. Narikan hinta oli kohtuullinen 1 ¤ henkilö. Narikkaahan ei monikaan enää kesempänä käytä.
Pidot olivat jo kovaa vauhtia menossa.
Lattia silloin oli jo tupaten täynnä tanssijoista. Piti mennä eteenpäin ruuhkavaihteella ja ottaa kovasti huomioon tiivis tanssijoiden tiheys ja erilaiset vinkeet heiltä.

Tosiaan orkesterilava oli siirretty pääovelta katsoen peräaseinälle entiseen korotettuun tilaan. Vanha orkesterin paikka oli nyt pois ja se tila sijatsi suorana miesten WC:hen meno-ovelle asti.
Näin avajaisissa nirppanurkka haki vielä paikkaansa ja naisten ajateltu taitotaso sijoituksellisesti haki vielä vakiintumistaan.
Kuten otaksuin ovipäädyssä musiikin ja juontojen kuuluvuus ei ollut kovinkaan hyvä. Tarvittaisiin lisäkovaääniset sinne kuten Järvenpään tanssikeskuksessa loppuaikoinaan.
Tanssijat sopivat mukavasti suorakaiteen muotoiselle tanssialueelle nyt hyvin.
Kädenalitusta pystyi mukavasti harjoittamaan mm. pääoven edessä olevan tolpan ympärillä Tolpan yläosa oli levytetty ja sen pinnat heijastivat siihen suunnatun valon siihen ympäristöön kätevästi.

Siinä hieman yli 21 seuduilla puheen piti lavan uusi omistaja, kahvilan pitäjä ja järjestyksen edustaja. Sellainen kun Susel esiintyi ensi kertaa lavatanssien yhteydessä itselleni ja he jakoivat viime vuoden lavatanssiseuran pokaalin ja oli jotain muutakin muistamista siinä.

Tanssit jatkuivat sitten tiiviissä tunnelmassa sitten edelleen. Naisten tunti oli muistaakseni 22-23 välillä.
Kahvilan taksat olivat kohtuulliset, mutta kahvin ja pullan ostettuaan ei saanut enää ilmaista vettä tiskiltä vaan olisi maksanut 50 senttiä. Talon päästä oli saatavilla sitten ilmaista vettä pahvimukeineen erikseen. (Kukaan ei kuulemma ilmaiseksi pese heidän mukejaan kahvion puolella). Kahvikupit olivat harvinaisen pienet, mutta kuitenkin posliiniset, joka on plussaa jälkimmäinen. Kahvilan pääosa oli ilmeisesti lämmin ikkunoin varustettuna ja viereiseen kuului musiikki sitten esteettä.
Lavalla tarkeni mukavasti vaikka WC:hen mennessä lumihankea oli vielä hieman jäljellä portaiden sivulla.
Lava oli saatu kohtuudella tanssikuntoon vaikka toisinpaikoin maalausta ei oltu keritty tehdä loppuun, muttei haitannut itseäni. "Kesää on vielä jäljellä".
Orkesterin vanhan tilan kohdalla kengät eivät oikein luistaneet, olisiko siinä ollut lattiassa jotain kesken kuivumisen vai muuta. Parketti oli ilmeisesti koivua ja varsin hyvä päälattialla.
Rosson Tanssimusiikki kuulosti enemmän tanssilliselta Sykkeen musiikkin verrattuna mielestäni. Sykkeellä oli enemmän "kävelykappaleita" varmaan omaa tuotantoa.

Mäntsälän lavalla on edellytykset aivan suurlavaksi ellei ylihinnoittelulla pilata sitten hyvää mahdollisuutta. 17 ¤ lipusta ei liene jatkossa realistinen hinta mikäli asiakkaita halutaan sisään edelleen.

Ruuhkaisuudesta huolimatta jalkoihin ei tullut varovaisuudesta johtuen pahoja kolhuja. Loppuiltana oli jo hieman väljempää jolloin oli mukavempaa tanssia eri lajeja.
Mäntsälän uusitun lavan avajaiset jäävät aivan mukavana muistona mieleeni.

t. Andreas pks

Kirjoittajan avainsanat: mäntsälän suurlava

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu