TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ajoitukset pielessä? (Jora 2013-04-04 13:03)

Ajoitukset pielessä?

Pete P.
2013-04-15 12:58

Joskus oli esillä selityksiä erilaisista ajoituksia kuvaavista merkinnöistä (a, ja, et(&)). Olen alkanut epäröidä, tarkoittiko sekä et(&) että "ja" iskujen puoliväliä.

Ihan turhaan olet alkanut epäröidä. "Ja", "et" sekä "&" tarkoittavat iskujen puoltaväliä, eli isku on jaettu kahteen.

Jos et(&) tarkoittaa puoliväliä, niin varsin merkillisen tuntuisia ajoituksia käytetään esim. cha chaassa (234&1). Nimittäin jotkut näyttäisivät ottavan &-askeleen merkinnän vastaisesti jo ennen nelosta eli tanssivat rytmiin 23&41

Eikös tansseissa ihmiset muutenkin tanssi monin eri tavoin? Ihan luonnollistahan se on, että cha cha'ssakin on ihmisillä "omia" tyylejään ja monet tanssivat ihan omaan rytmiinsä.

Minua on aina ihmetyttänyt cha cha'n kohdalla se, miten vaikeasti ihmiset sen askelten rytmin ymmärtävät. Siis tekevät helposta paljon monimutkaisemman kuin se on.

Yhdessä tahdissa on neljä sykäystä, joista viimeinen (eli neljäs isku) tulee tuplana. Siis 1-2-3-4&1-2-3-4& jne. Ei siinä ole mitään tuon vaikeampaa.

Askeleina sama menee hidas-hidas-hidas-nopnop-hidas-hidas-hidas-nopnop jne.

Se, miten kukainenkin haluaa tuon nyt sitten laskea tai millä askeleella haluaa lähteä tanssimaan on aivan merkityksetöntä.

Voi siis laskea 1-2-3-4et1-2-3-4et jne. tai 1-2-3-chacha1-2-3-chacha jne. tai voi laskea chaa-2-3-chacha-chaa-2-3 jne.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu