TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ajoitukset pielessä? (Jora 2013-04-04 13:03)

Ajoitukset pielessä?

Antek
2013-04-11 8:59

Joskus oli esillä selityksiä erilaisista ajoituksia kuvaavista merkinnöistä (a, ja, et(&)). Olen alkanut epäröidä, tarkoittiko sekä et(&) että "ja" iskujen puoliväliä.

Iskujen ajoituksesta ja merkinnöistä on erilaisia käytäntöjä. Yksi tunnetuimmista taitaa olla "1, e, &, a". Monet tunnistavat '1', '&' ja 'a' merkinnät, 'e' voi olla osalle tuntemattomampi.

Tässä käytännössä yksi 4/4 tahdin isku (neljäsosanuotti) on jaettu neljään kestoltaan yhtä pitkään osaan.

Merkinnät menevät näin:

Suomeksi tuon ääntäminen ei minulta oikein luonnistu, mutta englanninkielinen vastine menee suurinpiirtein "one en a two". Tätä voisi sitten jatkaa "two en a two", "three en a two" jne. Siinä saa kielen äkkiä rusetille kun tuota lähet hokemaan reippaaseen musiikkiin =)

Kirjoituksen ydinkysymys kuuluu: tanssitaanko cha-cha-chaa kohta eli 4&1 käyttäen ajoitusta NMM vai MMN, missä N on kahden iskun välinen aika ja M puolet siitä? Vai eikö kumpikaan ole oikein?

Oman ymmärrykseni mukaan "se oikea tapa" suorittaa tämä on jakaa neljäs isku kahteen yhtä pitkään osaan, ja suorittaa painonvaihto molemmilla osilla. Kolmas painonsiirto tapahtuu sitten seuraavan tahdin ensimmäiselle iskulle. Joran termistöä käyttääkseni siis MMN.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu