TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ajoitukset pielessä? (Jora 2013-04-04 13:03)

Ajoitukset pielessä?

Matti Jokinen
2013-04-07 20:21

Aika-akselilla se musiikkikin etenee. Foksissa tahdin iskuja 1,2,3 ja 4 tulee peräkkäin tasaiseen tahtiin. Samoin cha chaassa, mutta kolmosen ja nelosen keskelle tulee vielä "ylimääräinen" &-isku.

Nelosen ja ykkösen keskelle, jos puhutaan tanssin kannalta kiinnostavista väli-iskuista. Musiikissa muutkin iskut voivat olla ja usein ovat jaettuja, eikä nelosisku ei aina ole jaettu.

Kirjoituksen ydinkysymys kuuluu: tanssitaanko cha-cha-chaa kohta eli 4&1 käyttäen ajoitusta NMM vai MMN, missä N on kahden iskun välinen aika ja M puolet siitä? Vai eikö kumpikaan ole oikein?

Kysymyksenasettelun perusteella merkintä 4&1 näyttää artikkelissasi tarkoittavan kahden iskuvälin pituista aikaa kolmosesta ykköseen, mikä on hyvin omaperäinen esitystapa. Vai tulkitsenko väärin?

Taulukossasi merkit ovat kohdallaan, ja kuten toteat, 234&1 on looginen ja musiikin ja opetuksen mukainen. Ajoituksia 123&4 ja 1&234 näkee ihan yleisesti, mutta todennäköisesti ne ovat tahattomia. Sen puolesta puhuu, että usein ajoitus myös vaihtuu tanssin aikana. Takavuosina cha cha chata on myös opetettu normaalista rytmistä poikkeavalla tavalla, sekä 123&4 että 1&234 esiintyvät opetusvideoilla.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu