TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ajoitukset pielessä? (Jora 2013-04-04 13:03)

Ajoitukset pielessä?

Jora
2013-04-07 11:57

Näin vähän pelkäsinkin ettei aihe saa yleistä kiinnostusta. Tulee vähän sellainen tunne, että täällä voi kirjoittaa melkein mitä vaan, ja kaikki niellään sellaisenaan, olipa asiat täysin väärin tai oikein. Aika turhauttavaa, kun tanssia ei saa sujumaan, eikä kukaan osaa tai halua auttaa. Epäsuorasti kyllä sanotaan, että opettele poika tanssimaan ja hae sitten uudelleen. Ne, jotka tajuavat opetettavia asioita oikein, tanssivat sitten keskenään ja muut (silti oppimishaluiset) kärsivät loppuikänsä.

Kiitos kuitenkin Ytp:lle kovasta yrityksestä. Totta, että vartalon käyttö ja muu tekninen eroavuus aiheuttaa myös "epätahtisuutta" parin kanssa.

Jos en ole tajunnut opetuksesta ajoitusta (ja monia muitakaan asioita), niin hyvin ymmärrettävää, etteivät kaikki tajua minunkaan selityksiä. Ihmisten ajatusmallit ovat kai niin erilaisia.

Pitänee yrittää uudelleen paksummalla rautalangalla, tosin ihan koulumatematiikkaan nojautuen. Aika-akselia käyttämällä voi kuvata, koska mitäkin tapahtuu.

Aika-akselilla se musiikkikin etenee. Foksissa tahdin iskuja 1,2,3 ja 4 tulee peräkkäin tasaiseen tahtiin. Samoin cha chaassa, mutta kolmosen ja nelosen keskelle tulee vielä "ylimääräinen" &-isku. Tai siis tällaista oppia on aivoihini välittynyt.

Kirjoituksen ydinkysymys kuuluu: tanssitaanko cha-cha-chaa kohta eli 4&1 käyttäen ajoitusta NMM vai MMN, missä N on kahden iskun välinen aika ja M puolet siitä? Vai eikö kumpikaan ole oikein?

Ajoituksella 23&41 saattaisi olla jopa tanssia rauhoittava vaikutus, mutta kun ja jos musiikki ja opetus menee 234&1 mukaan, niin onhan se jo ajatuksena outo. Jotkut sitä kuitenkin näyttäisivät käyttävän (monen muun ajoitukset myös saadessa suosiota).

Grafiikkana:

Foksi musiikki-------2-------3-------4-------1-------2
Cha cha chaa musiikki -------2-------3-------4---&---1-------2
Cha cha chaa askellus NMM -------2-------3-------4---&---1-------2 (looginen malli)
Cha cha chaa askellus MMN -------2-------3---&---4-------1-------2 (logiikan vastainen malli)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu