TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Matkalla Ruusulinnaan.. (Tahdikas 2013-03-24 9:53)

Pyörähdys maalle

Haaveilija
2013-03-26 2:02

Miten ollakaan. Tuli poikettua kirkonkylän baarissa samalla kun sielläpäin olin asioilla. Tai baari sana on tässä tapauksessa väheksyvä. Paikka on hyvällä maulla remontoitu ja sisustettu uuteen käyttötarkoitukseensa kyläläisten kokoontumispaikaksi. Viihtyisän "olohuoneen" nimi tulee vanhasta käyttötarkoituksesta ja on sinänsä veikeä - enpä vaan tässä tapauksessa sitä paljasta. Vireä toimintakeskus pitää sisällään sinänsä pakolliset kaljahanat ja muut tykötarpeet. Biljardi ja karaokelaitteet lisäävät viihtyvyyttä ja pikkuinen parketti on yhtä siisti kuin paikka muutenkin.

Parkkeeraan pihaan ja lampsin sisälle morjestaen terassilla sauhuttelevalle paikalliselle nuorelle miehelle. Kesän rokkitapahtumassa tuli väännettyä hänen kanssaan kaljapäissään autoilemaan lähdöstä. Sain avaimet pois ja kaunaa ei kanneta kun hän tuppaa sisällä samaan pöytään. Olen valinnut keskeisellä paikalla olevan ison pöydän ja iso kahvimuki höyryää edessäni, kun käymme kaverin nykytilannetta läpi. Ei oo korttia eikä autoa, mutta kohta pääsee suorittamaan inssin uudelleen ja autokin on jo kiikarissa. Jutustelemme omasta ronttosestani ja muutakin niitä näitä positiivisessa hengessä. Kaveri luottaa ohrajuomaan niin, ettei usko millään voivansa mennä kohta esillä olevaan luokkakokoukseen tuttujen joukkoon ilman humalaa. Tohdin olla eri mieltä siitä mikä on coolia ja rohkeaa.

Nojatuoliryhmässä istuskelee toinen ryhmä bisseä nauttien. Kaiuttimista raikaavat läppäriltä soitettavat suomi-iskelmät ja poppikappaleet. Tällä kertaa ei paikalle osu laulajia eikä mekään innostuta pyörähtelemään lattialla. Onpa niitäkin pilke silmäkulmassa saanut kokea niin, että mukavat muistot nyttenkin hymyilyttävät.

Sisään porhaltaa tuttu nainen. Hän hakee limsan ja tulee juttusille pöytäämme. Kulttuuririennoilta voi laskeutua mukavasti kotia kohtia paikallisen kautta. Seurue kasvaa vielä kyläläisiä kuljettavan henkilön tullessa pöytään sihauttamaan jaffapullon vuoronsa lopuksi. Vilkasta juttelua jatkuu jonkin aikaa santsikupin kera kunnes jätämme nuoren miehen nauttimaan makkaraperunoitaan kaikilla mausteilla.

Pienen flunssan jälkimainingeissa en ollut kiirehtimässä enää mihinkään tansseihin, mutta musiikkia oli mukava kuunnella kotimatkan ajan. Samalla pohdin, että mahtoiko kaveri hoksata, että hauskanpito ei ole kiinni niistä prosenteista. Mukavaa olisi myös jos ensi kesänä ei tarvitsisi vääntää siitä autolla lähdöstä. Ehkäpä silloin saan tanssahdella jälleen pihanurmikollakin.

Kirjoittajan avainsanat: keskustelu, kylä, alkoholi, limonadi, kahvi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu