TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Polkan askelista (Marko71 2013-02-28 12:32)

Polkan askelista

Tom
2013-03-10 18:58

Tanssinetin sivustoilla Tanssilajit on kuvaus suomalaisesta polkasta. Teksti vaan on eri asia kuin tanssi. Kuvauksen perusteella on vaikea oppia tanssimaan, ellei jo osaa tanssia polkkaa, hahaa. Kuvaus sinänsä on siis perfect.

Tanssityylejä on monia, yhtä ainoaa oikeaa ei mielestäni ole. Tanssiin vaikuttaa parin synergia/ yhteistoiminta, fyysinen ja henkinen kunto (motivaatio), myös muut tanssijat, tila, lattia jne. Toisen tanssijan/tanssitettavan kanssa polkka voi olla aivan erilaista, JOS viejä ja seuraaja huomioivat toisensa. Opettajatkin (jopa arvostetut) opettavat kukin tavallaan, osa oikein osa ehkä ei. Mutta erilainen opettaminenkin voi johtua siitä, että samaan lopputulokseen on usein monta tietä ja tapaa opettaa asia.

Mielestäni suomalaisessa polkassa ei ole varsinaista tasajalka-alastuloa, vaan hyppy niin, että molemmat jalat tulevat YHTAIKAA maahan. Laukkapolkka on enemmän keskieurooppalaista, myös muissa Pohjoismaissa tyypillistä. Polkanhan katsotaan alunperin lähteneen Böömistä, Tsekin tasavallasta... Myös musiikkiin, ja musiikin nopeuteen on vaikuttanut esim. viulun suosion vaihtuminen harmonikkaan. Harmonikan myötä musiikki tyypillisesti nopeutui, mutta esim. tietyt sormitukset, mitkä olivat viululla piece of cake, olivat harmonikalla (varsinikin 1-2 rivisillä) lähes mahdottomia! Enempää en tästä ala kirjoittamaan...

Nimim: Suomalaisiin polkkakisoihin useasti osallistunut pikkusen ulkomaillakin...

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu