TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Polkan askelista (Marko71 2013-02-28 12:32)

Laukkapolkka

Matti Jokinen
2013-03-05 0:11

Ville-v: Suomalaisessa polkassa hypyn jälkeinen askel otetaan takajalalla (jalat yhteen) ja laukkapolkassa etujalalla (jalat auki), jolloin jalat on mahdollista levittää leveämmälle.

Päivi: Tuota kuvailemasi tyyppistä laukkapolkkaa, jossa laskeutuminen tapahtuisi hypyn jälkeen etummaiselle jalalle, en saanut toimimaan ollenkaan. Ilman hyppyä onnistuin laukkaamaan kyllä. Mutta jos lisäsin laukkaan pienen polkkamaisen hypähdyksen, sain aikaiseksi kuvailemani "seuratanssipolkan", leveällä askelluksella. Mutta siinäkin siis takimmainen jalka tulee ensin maahan, pienen hypähdyksen seurauksena, ja vasta sitten etummainen.

Laukkapolkkaa tanssitaan kahdella tavalla. Yleisemmässä versiossa otetaan ykkösellä askel sivulle ja käännytään puoli kierrosta astuvan jalan varassa, kakkosella sivuaskel vastakkaisella, nyt menosuunnan puoleiseksi vaihtuneella jalalla, ja kolmosella taaempi jalka siirretään etummaisen viereen.

Harvinaisempi versio on muuten samanlainen, mutta käännös on kolmosella, eli: ykkösellä menosuunnan puoleinen jalka sivulle, kakkosella toinen jalka viereen, kolmosella menosuunnan puoleinen jalka uudestaan sivulle ja puolen kierroksen käännös astuvan jalan varassa. Jälkimmäiseen versioon sisältyy tavallinen laukka-askelikko, jolla voi haluttaessa liikkua paljon ja jonka voi tehdä myös hypäten.

Kirjoittajan avainsanat: laukkapolkka

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu