TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Iskelmä-Suomi ja tango (Jerryjee 2013-02-18 22:22)

Iskelmä-Suomi ja tango

Jerryjee
2013-02-20 9:21

Esa Pulliainen kiteytti hyvin sen mikä osuus minua iskelmässä on vaivannut. Sellainen 70-luvun lopun-80-luvun aika kun amisviiksiset artistit telkkarissa ylisuurissa olkatoppauksissaan soittelivat sähkörumpu/syntetisaattori-diskohumppaa, käännösiskelmänä.

Että syntetisaattori raikasi kaihoa ja rakkautta tanssilavan suviyössä, vapaasti Esaa mukaellen. Agents ja tangovaikutteinen rautalanka olikin selkeä vastaisku tälle. Kiintymys Unto Monosen tangoihin tuli myös selväksi.

Tuon ajan tuotoksista on tosin ikivihreitä syntynyt, kuten Sata kesää tuhat yötä, jossa juuri piukeat sähkörummut pistelevät pientä välikettä.

Suuria sävelmiä ja melodioita iskelmässä ja tangossa on, mutta myös toisenlaista liukuhihnatuotantoa. Vaikka makuasioita kaikki tyynni, kuitenkin, sillä voiko sellainen kappale huono olla, joka oikeasti koskettaa musiikkia kuuntelevia kansalaisia.

Sitäpaitsi syntetisaattori on käsittääkseni olennainen väline nykyajan tanssiorkesterin kiipparilla. Nykysämplätyt äänet eivät ehkä sitten niin korvaan särähdä, jos ei sitten sellaisia jotka kuuntelevat tämän ajan tuotantoa parinkymmenen vuoden päästä.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu