TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Iskelmä-Suomi ja tango (Jerryjee 2013-02-18 22:22)

Iskelmä-Suomi ja tango

Jerryjee
2013-02-18 22:22

YLE Teeman Iskelmä-Suomen osassa 3 päästiin sitten jo siihen, mitä odotin eli jonkinlaisen kronologiseen kuvaukseen iskelmän eri osa-alueista. Nyt vuorossa tango jossa mukavasti lähdettiin ennen sotia, sota-aikojen jälkeiseen aikaan ja edelleen Seinäjoen kruunupäihin asti. Tangon suurimmat laulajanimet ja säveltäjät käsitellen. Uusi oivallus itselle oli rautalankagenren ottamat vaikutteet tangosta - vaikka aikoinani Laulava Sydän-ohjelmaakin olen katsellut. Samoin kuin romanien vaikutus tango- ja iskelmäkulttuuriin.

Aiemmat osat käsittelivät päihdeongelmiin sortuneita artisteja ja iskelmän naiskuningattaria (jälkimmäinen kummallisesti Paula Koivuniemeen ja Katri Helenaan keskittyen). Jotka osat eivät oikein tuoneet uutta siihen, mitä tähtien haastatteluista on voinut aiemmin omaksua.

Mitä tangoon tulee, niin kuinka lajin suosittuudelle käy, kun 60-luvun tangohuuman kokeneet poistuvat luonnollisella tavalla. Ohjelmassakin tuohon uudistumiseen viitattiin ja onhan joitain kokeiluja kuultukin, vaikkakin mielestäni vähemmän onnistuneita

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu