TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Satulinnassa sekalaista (Humppis 2013-02-10 12:30)

Satulinnassa sekalaista

Humppis
2013-02-10 12:30

Lauantai 9.2.2012

Lumisateista on saatu nauttia muuallakin kuin USA:ssa, mutta sentään metriä ei päivässä ole tänne tullut. Kuitenkin autoilun kannalta on ollut ajoittain hankalaa.

Oman kärryni kolasin kinoksesta esiin ensimmäisen kerran aamulenkkini päätteeksi kuuden paikkeilla. Seuraava paljastustilaisuus tuli vastaan puolen päivän aikaan, kun oli käytävä se kulkupeli tankkaamassa. Uskoin, ettei enää tarvitse pahemmin sitä putsailla, kun illalla lähden Hattulaan päin sompailemaan. Väärin luultu: sama homma kuin päivälläkin.

Koko menomatkan ajan tuli edelleen lunta, alkuun sakeastikin, joten lasinpyyhkijät saivat töitä. Varsinkin aura-autoja kohdattaessa oli näkyvyys nollassa. Hitaanpuoleisesti piti jonoissa ajella, mutta jokunen silti ohitti keskikinoksessa luistellen. Aikataulu oli vähällä pettää, mutta sentään kahdeksaa vailla kahdeksalta olin perillä. (Paluumatka piti tietysti aloittaa lumitöillä myös.)

Hiukan tuli mieleen jossakin vaiheessa, että olisi sittenkin pitänyt ottaa kiinni kyytikyselystä Pesikselle, vaikka siellä Kansa olikin kansaa villitsemässä. Tanssijoita siellä kuitenkaan ei ollut odotettavissa muita kuin kyytiläiseksi tarjoutunut. Niinpä pitäydyin alkuperäisessä suunnitelmassani.

Jono oli ovella onneksi jokseenkin lyhyt, joten ajoissa pääsin narikan kautta ensivalssien alkuun mennessä asemiin. Jo varsin vakituiseksi Satulinnan aloitusparikseni valikoitunut oli kuitenkin ehditty varata. Niinpä siitä samalta sohvalta uskaltauduin pokkaamaan vuosikaudet lähinnä finkkutanssien aloitusparikseni osuneen, jolta en vielä ole ruvennut saamaan pakkeja, mutta lähellähän tuo jo alkaa olla. Samoin on laita seuraavankin hakemani suhteen, mutta vielä niiltä sentään säästyin. Kolmattakin kehtasin vielä hakea ihan siihen luottaen, että tuokin sentään on vielä tämän talven aikana joskus minuakin hakenut.

Sitten oli jo pakko luikkia korvat luimussa yläkertaan häpeämään. Siellä huitaisin huiviini viileän juoman siihen tahtiin, että ehdin vielä alakertaan juuri ennen naisten puolituntisen alkua. Yhtä siis kerkisin vielä hakemaan.

Luonnollisestikaan kukaan noista hakemistani ei sitten minua siitä aulan papparivistä tullut hakemaan, mutta onneksi sentään kolme muuta, jotka kaikki ovat jo toistakymmentä vuotta olleet vallan mieluisia tanssitettavia. Tangolle ei tietysti haettu.

Vaikka sitten taas sen miestenvuoron (21.30-23.00) ahkeroin (mitä nyt hätäisesti kahvit vetäisin välillä), ei tuolla juurikaan vaikutusta ollut. Neljä hakijaa vain varsinaisella naistentunnilla löytyi. Heistä kolme oli samoja kuin alkuillasta. Yhtäkään vierasta en saanut haetuksi, vaikka yhtä kolmekin kertaa yritin tavoittaa, mutta aina oli joku nopeampi.

Vielä naistentunnin jälkeen jaksoin huhhailla paikalla tunnin ja sitten tasan yhdeltä kaikkosin kotia kohti. Sekahaun aikana ei tietysti haettu kertaakaan.

Niinhän siinä siis kävi jälleen, kuten jo kauan on käynyt, ettei ahkeraa hakemista palkita, mikä tietysti johtuu siitä tunnetusta tosiasiasta, että haen aina vääriä naisia. Kun en kuitenkaan tunne sellaisia yli kuusikymmenvuotiaita naisia, joiden kanssa tanssi sujuisi yhtä hyvin kuin alle viisikymppisten kanssa, en saa itseäni pakotetuksi köpöttelemään niin kauan kuin itse kuitenkin pystyn reippaampaan ja joustavampaan menoon.

Neljäntoista tutun naisen kanssa väkerrettiin kasaan kohtalaiseksi katsottava hakusaldo, mutta kuluihan siihen aikaakin viisi tuntia. Tällainen tuli: 21/7. Onneksi sentään ainakin tuntui siltä, että neljä hakemistani kykeni ihan kohtalaisesti sietämään sitä, että joutuivat tanssimaan kanssani.

Illan musiikeista ei oikeastaan ole sen kummempaa sanottavaa, sillä erittäin hyvin hyviksi tunnettujahan nuo olivat molemmat yhtyeet: Myrskytuuli aloitti ja Varjokuva jatkoi.

Sosiaalinen puoli jäi nytkin miesten varaan, vaikka en miesten kanssa olekaan enää aikoihin tanssinut. Kolme miestä kävi juttelemassa, ja näistä yhden kanssa olenkin Satulinnan eteisessä joskus muinoin tempaissut yhden fuskupätkän. Jakauma oli kaksi tanssijaa ja yksi muusikko.

Silloin tällöin näkee tietyllä palstalla väittämiä, että Satulinnan Hurmion vuoksi paikassa olisi muka humalikkaita häiritsevässä määrin. Mielestäni se ei pidä paikkaansa. Nytkin vain yksi nuorehko mies oli havaittavissa määrin vaikutuksen alaisena, mutta ei häiriöksi hänkään.

Nuorta väkeä sensijaan oli taas tanssimassa ilahduttavasti, minkä ilmeisesti voi laskea Baunssin hyvätasoisen junnutoiminnan ansioksi. Sinitaivaan kesäpojillakin oli näköjään vapaa-ajanvietto-ongelmia, kun sekä Kopran Jussi että Koiviston Aukusti olivat saapuneet paikalle. Eivät ainakaan yhteen mennessä olleet hankkiutuneet laulamaan tai soittamaan.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu