TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kanta- vai päkiäaskel (Leevi 2013-02-02 0:00)

Ainakin yksi unohtui listaltani! (Vapaa tanssi)

Jora
2013-02-03 11:36

Jotta vapaa tanssi voisi onnistua, tarvitaan tietenkin sitä, että kommunikaatio toimii!!! Eli kehonhallinta- ja vienti-seuraamis-harjoituksia sekä kuvioiden, askelrytmitysten ja tyylien variointia, sen sijaan, että opeteltaisiin taas uusi hauska kuvio, johon ei neuvota ja treenata vientiä, joten kuvio onnistuu vain niiden kanssa, jotka ovat olleet samalla tunnilla...

Ehkä ei unohtunut. Ohimennen tässä ketjussa oli mainittu tämä vapaan tanssin onnistumisen erittäin tärkeä edellytys: vienti-seuraaminen toimii, ja myös musiikin ymmärtäminen ja tulkinta. Tuskin nainen voi kuitenkaan ihan vapaasti mennä "musiikissa" ollessaan viennissä.

Asiat ovat silloin hyvin, jos vienti ja seuraaminen saadaan toimiviksi, riippumatta siitä opetetaanko jonkun vapaan filosofian vai tiukkojen standardien mukaan. Käsittääkseni "vapaa tanssi" ei sulje viejän osaamisesta vakioituja/vakioituneita lajeja, niiden tekniikoita tai kuviota.

Töitä riittää opettajille ja erityisesti oppilaille. Kuviot ja jopa perusliikkuminen tapahtuvat aivan liian yleisesti ulkomuistista, miehillä ja naisilla, yhteys/kommunikaatio puuttuu.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu