TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kanta- vai päkiäaskel (Leevi 2013-02-02 0:00)

Ainakin yksi unohtui listaltani!

Päivi
2013-02-03 2:14

"No vaikka mitä. Mitä kukakin opettaja omasta elämäkokemuksestaan osaa ammentaa. Esim.:

Irrottaudutaan perusaskeleista jo hyvissä ajoin.

Ei nimetä jokaista tuntia tai opettelun aihetta jonkun tanssilajin nimellä.

Rohkaistaan tanssimaan eri tanssilajeilla samaan musiikkin, jolloin opitaan, ettei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa tapaa tanssia kutakin musiikkia.

Ei tehdä oppilaista klooneja, vaan rohkaistaan oppilaita luomaan oman näköistä tanssia. Muistutetaan, että tanssiessa voi tehdä muutakin kuin kursseilla on oppinut. Tanssikurssi on vain ponnahduslauta oman tanssin ja tanssillisuuden löytämiseen.

Kuunnellaan ja tutkitaan musiikkia ja tansseja: miksi tiettyä musiikkityyliä on alettu tanssia tietyllä tavalla (eli mitkä kunkin tanssilajin ominaispiirteistä perustuvat musiikkiin ja mitkä ovat vain vakiintuneita/vakioituja suorituspoja).

Soitetaan musiikkeja joissa on elementtejä useammasta tanssimusiikin lajista ja rohkaistaan oppilaita yhdistelemään tanssilajeja ja tekniikoita ja omia ideoitaan musiikkia ilmentävästi.

Ja sitten tämän aiheen tärkeimpänä: Rohkaistaan tanssimaan yksin, musiikkiin eläytyen!!! (Ei tanssiasennossa askelia ja kuvioita suorittaen, vaan koko kehollaan musiikkiin eläytyen!) Jos ei osaa tanssia - irrotella - yksin, tuskin pystyy kovin tanssillisiin suorituksiin parinkaan kanssa! Yksin tanssimiseen heittäytyminen vapauttaa kehoa ja herättää kehon ja musiikin yhteyden!

Tässä nyt muutama aamuöinen ajatus."

Yksi TÄRKEÄ asia unohtui listastani:

Jotta vapaa tanssi voisi onnistua, tarvitaan tietenkin sitä, että kommunikaatio toimii!!! Eli kehonhallinta- ja vienti-seuraamis-harjoituksia sekä kuvioiden, askelrytmitysten ja tyylien variointia, sen sijaan, että opeteltaisiin taas uusi hauska kuvio, johon ei neuvota ja treenata vientiä, joten kuvio onnistuu vain niiden kanssa, jotka ovat olleet samalla tunnilla...

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu