TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Osaatko tansseja, vai osaatko Tanssia? (Päivi 2013-02-02 2:29)

Kursseilla opetettiin tansseja, mutta halusin oppia Tanssimaan

Jami
2013-02-02 9:48

Päivi "Irrottaudutaan perusaskeleista jo hyvissä ajoin."

Ihmisten oppiminen on erilaista. Toiset oppivat nopeasti, toiset ei milloinkaan. Mutta kuitenkin perusaskel on se, mistä minä tunnistan tanssilajit toisistaan.

Perusaskel täytyy olla hallussa ennen kuin sen päälle voi rakentaa mitään eläytymistä musiikkiin. Perusaskeleeseen pitäisi pystyä palaamaan mistä tilanteesta vaan, miltä iskulta hyvänsä, etu- tai takaperin liikuttaessa. Ja täytyisi pystyä viemään myös pari takaisin siihen perusaskeleeseen. Jos ei tähän pysty niin täysi fiasko siitä tanssista tulee.

Leevin aloittaman ketjun otsikossa mainittiin askeleista, päkiälllä vai kannalla. Lisäisin, että askeleen korkeus on sellainen, joka näkyy. Myös perusaskeleesta irroittautumisen jälkeen matalaan askeleeseen pitäisi palata.

Tanssi kehittyy ja on erilaisia koulukuntia ja myös opetusmetodeja. Myös telkusta näkee kaikenlaista tanssia mitä kai voisi soveltaa. Mutta minä kirjoitin nyt lavatanssista jossa musiikki on tietynlaista. Jos laajennetaan musiikin valikoimaa muista tyyleistä paritanssin puolelle syntyisi ehkä jotain uutta?

-jami

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu