TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kanta- vai päkiäaskel (Leevi 2013-02-02 0:00)

Kursseilla opetettiin tansseja, mutta halusin oppia Tanssimaan

Päivi
2013-02-02 3:58

"mitä se tanssinopettajan mielestä käytännössä tarkoittaa?"

No vaikka mitä. Mitä kukakin opettaja omasta elämäkokemuksestaan osaa ammentaa. Esim.:

Irrottaudutaan perusaskeleista jo hyvissä ajoin.

Ei nimetä jokaista tuntia tai opettelun aihetta jonkun tanssilajin nimellä.

Rohkaistaan tanssimaan eri tanssilajeilla samaan musiikkin, jolloin opitaan, ettei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa tapaa tanssia kutakin musiikkia.

Ei tehdä oppilaista klooneja, vaan rohkaistaan oppilaita luomaan oman näköistä tanssia. Muistutetaan, että tanssiessa voi tehdä muutakin kuin kursseilla on oppinut. Tanssikurssi on vain ponnahduslauta oman tanssin ja tanssillisuuden löytämiseen.

Kuunnellaan ja tutkitaan musiikkia ja tansseja: miksi tiettyä musiikkityyliä on alettu tanssia tietyllä tavalla (eli mitkä kunkin tanssilajin ominaispiirteistä perustuvat musiikkiin ja mitkä ovat vain vakiintuneita/vakioituja suorituspoja).

Soitetaan musiikkeja joissa on elementtejä useammasta tanssimusiikin lajista ja rohkaistaan oppilaita yhdistelemään tanssilajeja ja tekniikoita ja omia ideoitaan musiikkia ilmentävästi.

Ja sitten tämän aiheen tärkeimpänä: Rohkaistaan tanssimaan yksin, musiikkiin eläytyen!!! (Ei tanssiasennossa askelia ja kuvioita suorittaen, vaan koko kehollaan musiikkiin eläytyen!) Jos ei osaa tanssia - irrotella - yksin, tuskin pystyy kovin tanssillisiin suorituksiin parinkaan kanssa! Yksin tanssimiseen heittäytyminen vapauttaa kehoa ja herättää kehon ja musiikin yhteyden!

Tässä nyt muutama aamuöinen ajatus.

Kirjoittajan avainsanat: musiikin ilmentäminen, musiikin tulkinta, heittäytyminen, tanssilajien musiikilinen peruste

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu