TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kanta- vai päkiäaskel (Leevi 2013-02-02 0:00)

Osaatko tansseja, vai osaatko Tanssia?

Päivi
2013-02-02 2:29

En pysynyt ihan ajatuksenjuoksussasi mukana, mikä oli kirjoituksesi punainen lanka, mutta kommenttini tähän viimeiseen virkkeeseen:

"Pitäiskö tanssinopetustakin muuttaa pikkuisen, miähiä ei opettaisi tanssimaan, vaan tanssittamaan."

Minä muuttaisin virkkeen muotoon:

"oppilaille ei opettaisi (vain) tansseja (=tanssilajeja), vaan heille opetettaisiin myös tanssimista"*

Toisillehan tanssimaan oppiminen tapahtuu luonnostaan, tanssien opettelun ohessa tai jopa ilman niiden opettelua. Mutta jotkut ovat niin "auktoriteettiuskollisia", etteivät uskalla tehdä mitään sellaista mitä tanssikursseilla ei ole opetettu. Siksi tanssikursseilla pitäisi opettaa tanssien lisäksi nykyistä enemmän myös tanssimista!

Viejien pitäisi nimenomaan opetella Tanssimaan! Askelten ja kuvioiden opettelusta ja "parin siirtelystä" niiden mukaan saa kyllä materiaalia tanssiin, mutta se ei ole vielä Tanssimista! Jos viejä Tanssii (=aistii musiikin kehollaan), eikä vain askella ja "liikuttele" daamia päättämänsä tanssilajin mukaisesti, daami kyllä tuntee miehen liikkeistä, mitä mies on tekemässä ja osaa reagoida siihen. Uskokaa pois.

Sama koskee tietysti seuraajiakin. Ei askelleta pitkin parkettia kiltisti viejän "perässä", vain koska viejä "liikuttelee" häntä, vaan aistitaan parin lisäksi myös musiikki, ja annetaan musiikin ilmetä kehossa.

Se on Tanssia!

*(Mutta jos tarkoitat tanssimisen opettamisella tanssilajien opettamista ja tanssittamisen opettamisella parille tanssimisen opettamista, silloin olen virkkeesi kanssa ehdottomasti samaa mieltä!)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu