TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Sossun luukulla kurkistellen (Jerryjee 2012-12-19 0:17)

Ihmisuhdetrendejä

Tahdikas
2013-01-20 14:42

Suomessa tällä hetkellä nopeimmin yleistyvä yhteiskuntaluokka on 'yksinäiset ja lapsettomat naiset'. Heidän osuutensa on jo nyt korkein EU:n alueella ja esimerkiksi Helsingissä yksinäisten lapsettomien naisten osuus on noin neljännes kasvaen nopeasti.

Mistä trendi johtuu, mikä sen aiheuttaa? Näkisin, että vaikka paljon on asioita vuosikymmenien varrella muuttunut niin yksi asia on säilynyt entisellään: nainen yhä tekee valinnan - kuka on hänen mielitiettynsä?

Kun näin on, eikä miesten määrä yhteiskunnassa ole vähentynyt niin miksi nainen yhä useammin päätyy valinta-asemastaan huolimatta elämään yksin ja lapsettomana? Voisiko sille löytyä muitakin mahdollisia selityksiä kuin ilmiselvimmät:

- naisille kelpaisi yhä entinen normaalitaso - kiva mies, jonka kanssa synkkaa elämässä - mutta miesten taso on dramaattisesti romahtanut alle sen

- miesten taso on säilynyt ennallaan, mutta naisten vaatimukset ovat nousseet niin paljon ettei miehillä enää ole mahdollisuutta ylittää naisten asettamaa valintarimaa

Osasyynsä on varmasti myös nykyaikana vallitsevassa ihmissuhteiden kiireisessä kertakäyttökulttuurissa. Se jokin pitäisi löytyä sarjadeiteillä muutamassa minuutissa tai peli on siltä erää lopullisesti pelattu. Ihmiset eivät malta antaa rakkaudelle mahdollisuutta.

Tanssit ovat armeliaampi ympäristö siinä suhteessa, että ensijännityksen ja molemminpuolisen ujouden kaikottua voi ulkokuoren alta se jokin kolahtaa vasta vaikka sadannen yhteisen tanssin jälkeen - tässä hän on ollut koko ajan silmieni alla, kuinka olen voinut olla niin idiootti etten ole sitä aiemmin tajunnut?

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu