TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kisarannassa (Tangopassion 2012-12-06 11:59)

Jos lavatanssit olisivat kuin 70-luvulla, lavoja olisi kuollut vielä paljon enemmän

Tanssitaikaa
2012-12-30 22:30

Oi niitä aikoja, kun lavalla ei tarvinnut miettiä, miten tanssia: valssi, tango, humppa, jenkka, foksi, valssi, tango, humppa, jenkka, foksi ja jonnekin väliin polkka ja masurkka. Joskus jopa hidas valssi. Uskollisesti kappaleet toistuivat tutussa ja turvallisessa järjestyksessä.

Jos tänä päivä olisi kuin silloin ennen 70-luvulla, moni lava olisi kuollut ajat sitten. Onneksi upeat tanssikerhot ja tanssiopettajat opettivat monet tanssimaan käden ali -tansseja ja lattareita ja meno monipuolistui - myös lavoilla. Ja Tanssipalvelin osaltaan kertoo näistä monista kurssimahdollisuuksista, joissa jo parin tunnin opein pääset nauttimaan täysin uudesta tanssista.

Luovuttahan voi aina käyttää, jos jokin laji kyllästyttää. Moni upea tanssiystävä on opettanut minulle variontia. Tässä muutama esimerkki.

- Humpan voi tanssaia mm. perinteisenä huppana, ruotsalaisena kävelyhumppana, oululaisena nilkkurina, kävelyhumppana ja buggana.

- Valssin voi tanssia valssina tai hitaana.

- Rumban voi tanssia rumbana, foksina tai hitaana beattinä.

- Jenkan voi tanssia jenkkana tai fuskuna, jopa salsana.

- Polkan voi tanssia avo-ote-polkkana, polkkana, swing-polkkana ja buggana.

Kumman illan sinä ottaisit:

- 70-lukulaisen valssi, jenkka, humppa, polkka, valssi, jtango, humppa, masurkka...

- vai cha cha, rumba, valssi, hidas valssi, jenkka, polkka, masurkka, salsa, jive, fusku, foksi, tango, argentiinalainen tango, bugg, hidas beat, lindy hop, rockn roll/rockabilly, polkka...

Lämmin kiitos monille niille lavoille, jotka tarjoavat tanssi-illan aluksi mahdollisuuden opetella uusia tanssilajeja pääsylipun hintaan sisältyvänä. Ja monille upeille opettajille ja seurojen aktiiveille ympäri Suomea. Teidän ansiosta moni lava elää ja voi hyvin myös huomenna.

Kirjoittajan avainsanat: kiitos tanssiopettajille, monipuolinen tanssi-ilta, variointi, tanssi-opetus, lavakuolemat

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu