TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Pesiksellä suhteellisen rauhallista -välillä niinkin (Humppis 2012-12-30 17:05)

Pesiksellä suhteellisen rauhallista -välillä niinkin

Humppis
2012-12-30 17:05

Lauantai 29.12.2012

Tulihan se sittenkin täyteen se 125 tanssikertojen määrässä tälle vuodelle. Kehno tulos jopa heikkoon edellisvuoteenkin verrattuna, mutta kuitenkin eräänlainen tavoitelukema tuokin.

Aamuöisen täysikuukävelyn jälkeen pakkanen vielä tiukensi otettaan niin, että päivällä oltiin taas jo viidessätoista asteessa. Aurinko kyllä paistoi, mutta liian kevyesti vaatetettuna koin kelin liian kylmäksi viittä kilometriä pidemmälle lenkille.

Kun illan vaihtoehtoina olivat tanssit joko Satulinnassa (Hurma ja Ratto) tai Pesäkalliolla (Helminauha ja Kunnon Miehet & Saija Tuupanen) en saanut oikein päätetyksi, kumman puoleen kallistuisin. Onneksi ei sitten tarvinnut kuitenkaan ryhtyä pitkää tikkua itsensä kanssa vetämään, sillä sainkin kyytipyynnön Pesikselle entiseltä treenipariltani, jonka kanssa tanssimaan pääsy on viimevuosina ollut kiven takana -keskimäärin vain kerran vuodessa eikä välillä moneen vuoteen lainkaan. Niinpä otin kiitollisena tilaisuudesta kiinni. Tulihan tuossa samalla sekä hiilijalanjäljen että ihan polttoainekulujen osalta selvää säästöäkin parinkymmenen euron verran (Satulinnaan kymmenkertainen matka Pesikseen verrattuna).

Muutenhan päätös olisi ennen tuota viestiäkin ollut selvä kotilavan suuntaan, mutta tieto siitä, että useimmat viimeaikojen tanssitettaviini kuuluneet olisivat Hattulassa, pisti aprikoimaan. Nyt ei siitä ollut enää tarvetta kantaa huolta, kun oli kyytiin saatavana tanssitettava vaikka koko illaksi, jos muuten huonolta näyttäisi.

Kun varttia vailla kahdeksalta asetuttiin parkkikentällä (ilman opastusta) kehittymässä olevaan kolmanteen riviin, ei lipunmyynti vielä ollut alkanut, mutta kohta kyllä päästiin lyhyeen parijonoon. Niinpä ehdittiin tekemään jäljet levyjen tahtiin ihan tyhjälle päälattialle. Muutama kappale siinä ehdittiin sooloilemaan, kunnes Helminauha aloitti ensivalssit.

Vielä noiden jälkeen hain paria tuttua, mutta sitten oli taas aika kostuttaa kurkkua karpalojuomalla (jäiden kera, kun pakkasta oli vain se viisitoista astetta).

Hiljalleen näkyi väki lisääntyvän, kun siinä pappapöydässä istuessani seurailin pääsalin tapahtumia. Hädin tuskin puolet siitä väkimäärästä lopulta oli kasassa, joka edelliskerran tungoksen muodosti. Kovin vähän oli samoja ihmisiä kuin niissä tapanintansseissa kolme päivää aiemmin. Siellä kai Satulinnassa olivat. Vaan eipä huolta, muutama mieluisa tanssitettava oli tullut paikalle, joten puolittain evästettynä pärjäsin noiden varassa oikein hyvin.

Kyytiläinen oli lupautunut jälkikasvunsa lapsenvahdiksi sunnuntaiksi, joten ihan loppuun asti ei ollut tarkoituskaan paikalla roikkua. Omat jalkapohjanikin vihjailivat puoliyön lähestyessä, että olisi viisasta lopettaa ennen kuin tanssiminen menee työskentelyn puolelle. Niinpä poistuimme heti vuorokauden vaihduttua (00.05).

Vain kahdeksan (tutun) naisen kanssa tanssin, eikä hakusaldo kummoiseksikaan kasvanut. Pesikselle tyypillistäkin matalampi siitä tuli. Tällainen: 8/6. Tosin tuohon sisältyy jonkin verran tuplia ja triploja.

Helminauhan työskentely lauteilla oli mallikasta, eikä Kunnon Miehissäkään varsinaista moitteen sijaa ollut. Yhden buggattavaksi tarkoiteun biisin aikana tosin (ainakin sinne kahvion puolelle) kuului isonrummun ääni liian hallitsevana niin, että melodia melkein peittyi sen alle. Samoin oli tainnut Saijan mikrofonin säätö jäädä äänitsekkauksessa vähälle, sillä joissakin kohdin, kun solisti vetäisi erityisen voimalla, suorastaan sattui korviin. Tanssittavaa musaa se oli laulettukin osuus silti.

Kun tuon illan lipun ostaessani sain viimeisen leiman korttiini, raaskii sitä uudenvuodenaaton vauhtitansseihin hurauttaa Satulinnaan käyttämään ilmaisen sisäänpääsyoikeuden. Eiköhän se railakkaasti siellä vuosi vaihtune, kun Sinitaivaan ja Henkan & Kulkureiden lisäksi Mr. Breathless sitä vauhdittaa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu