TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Sossun luukulla kurkistellen (Jerryjee 2012-12-19 0:17)

Nuoruuden huumaa tanssin tahtiin

Tholopai
2012-12-20 13:59

Mitä jos muutettaisiin sääntöjä - että lavatansseissa käymisen päämotiivi on parinmuodostus eli vastakkaisen sukupuolen edustajan itselleen hakeminen? Siis sama kuin se oli joskus sotien jälkeen. Kapisinkin vaihtoehtonuori voisi kiinnostua lavoilla vierailusta, kun sana kiirisi, että sieltä "löytää". Sadat jos ei tuhannet lavata virkoaisivat henkiin. Tanssiorkesterit saisivat työmahdollisuuksia. Yksinäisyys ja ihmisen ikävä toisen luo lievenisi.

Alkoholin käyttökin saattaisi vähentyä.

Onko näistä muutoksista oikeasti tutkittua tietoa? Prinssiä ja prinsessaa on luultavasti haettu aina. Suurin muutos lienee, kun naiset eivät enää ole taloudellisesti riippuvaisia miehistä, silti ne hyvin pärjäävät miehet kelvannevat edelleen.

Tutkittua tietoa: https://jyx.jyu.fi/dspace/bitstream/handle/123456789/12039/skuha.pdf?sequence=1

Tutkimuksen mukaan muutosta ei aiheuttanut naisten taloudellinen riippumattomuus miehistä.

Kun keskioluen myynti vapautui vuonna 1969, siirtyi yli 18-vuotias nuoriso viettämään vapaa-aikaansa keskiolutravintoloihin. Anniskelupaikoista tuli varsinainen muoti-ilmiö, jolloin lavat menettivät keskeisen asemansa kohtaamisareenana. Samaan aikaan alaikäinen nuoriso sai ensimmäiset kaupungin järjestämät nuorisotilat, jolloin hekin jättäytyivät pois lavojen kävijäkunnasta. Tämä tarkoitti vapaa-ajan vieton muutoksen lisäksi muutosta vastakkaiseen sukupuoleen tutustumisessa, sillä parinkymmenen eri naisen tai miehen jututtaminen illan aikana ei ollut enää luonnollista. Muutosten myötä suomalainen tanssilavakulttuuri alkoi hiipua.

Lainaus linkin Sini Kuhan pro gradu työstä.

Kirjoittajan avainsanat: muutos, asenne, alkoholi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu