TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Sossun luukulla kurkistellen (Jerryjee 2012-12-19 0:17)

Sääntömuutokset ja popcornia

Pia M
2012-12-20 12:37

Mitä jos muutettaisiin sääntöjä

Mitä sääntöjä?
Miten niitä muutettaisiin?
Kuka muuttaisi?
Kuka valvoisi että muutos astuu käytäntöön?

Jotta sääntöjä voitaisiin muuttaa, pitäisi ne säännöt ensin jostain löytyä. Nyt kai on kyse ns. kirjoittamattomasta säännöstä, ja vieläpä sellaisesta joka on jokaisen omassa päässä vähän erinäköinen kuin kaverin päässä. On ihan eri asia muuttaa taloyhtiön yhteisiä kirjoitettuja sääntöjä, ja sitten tällaisia osin kuvitteellisiakin sääntöjä joita ei ole mihinkään kirjoitettu eikä missään yhteisessä auktoriteettielimessä sovittu.

Minkähänlaisen lehdistötiedoterumban tästä saisi aikaiseksi? "Lavatanssien sääntöjä muutettu - pääasiallinen motiivi tansseissa käymiseen tästedes vastakkaisen sukupuolen edustajan itselleen hakeminen." Tämä lehdistötiedote sitten valtakunnalliseen jakeluun, ynnä teipattuna jokaisen tanssipaikan lipunmyyntikopin seinään, ja lippua ostettaessa vaaditaan ostajaa ensin lukemaan ko. sääntö ja vahvistamaan allekirjoituksellaan, että luettu on ja ymmärretty. Vai miten ajattelit käytännön toteutuksen? ;)

Sinällään kuitenkin, kun puhutaan päämotiivista niin sehän tarkoittaa, että myös sivumotiiveja voi olla. Joten en olisi huolissani siitä, että pitäisikö sivumotiiveila tansseisa käyminen kieltää. Jos sääntö muutettaisiin muotoon AINOA motiivi, niin sitten. Tämä kommentti siis Lostille, joka asiaa alkoi puntaroida.

No joo, provohan tämä toki on, mutta pointtinsa siinäkin että mitä ei oikeastaan ole olemassa, niin sitä on melko paha mennä muuttamaan. Tässä tapauksessa ainoa asia, mitä kukin pystyy konkreettisesti muuttamaan, on omat asenteet. Mikäli niiden muuttamiselle nyt mitään tarvetta on.

Varmasti tästä ihan muheva vääntö taas syntyy. Menen paahtamaan popcorneja :)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu