TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Sossun luukulla kurkistellen (Jerryjee 2012-12-19 0:17)

Sossun luukulla kurkistellen

Titari
2012-12-19 13:26

Mitä jos muutettaisiin sääntöjä - että lavatansseissa käymisen päämotiivi on parinmuodostus eli vastakkaisen sukupuolen edustajan itselleen hakeminen? Siis sama kuin se oli joskus sotien jälkeen. Kapisinkin vaihtoehtonuori voisi kiinnostua lavoilla vierailusta, kun sana kiirisi, että sieltä "löytää". Sadat jos ei tuhannet lavata virkoaisivat henkiin. Tanssiorkesterit saisivat työmahdollisuuksia. Yksinäisyys ja ihmisen ikävä toisen luo lievenisi. Tosin vain-tanssimassa käyviä, tanssikulttuurista isoa ääntä tähän asti pitäneitä fundamentalisteja ehkä harmittaisi.

Tuskin se sääntömuutoksilla miksikään muuttuu, nykyihminen käyttäytyy omien halujensa mukaan. Ajat oli sodan jälkeen vähän erilaiset ja sodasta toipumiseen tarvittiin jotain muuta virkistävää toimintaa ja mikä silloin olikaan parempaa, kuin saattaa nuoret miehet ja naiset tanssilavoille lisäämään väkilukua sodassa menehtyneiden tilalle, jotta saadaan maa taas jaloilleen.

Kunhan nyt saataisiin pidettyä edes nämä nykylavat ja orkesterit hengissä, niin sekin olisi jo saavutus sinänsä. Ei tuo väkimäärä ainakaan kasvamaan päin ole menossa, hyvä jos pysyy ennallaan.

Jos nekin "vain tanssimassa kävijät" katoaisivat lavoilta, niin entistä harvalukuisampaa siellä olisi.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu