TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Sossun luukulla kurkistellen (Jerryjee 2012-12-19 0:17)

Sossun luukulla kurkistellen

Jerryjee
2012-12-19 0:17

Hetkinen, sanoi hektinen. Kiihkeä syksy on lusittu, Amazonin sademetsistä lähtien. Päätinpä kurkkia osioon "Tanssin sosiaaliset ulottuvuudet". Keskustelu menee naisten marmatuksessa siitä, kuinka vanhat miehet valkkaavat nuoria naisia laattialle. Keskustelu kiertää kehää - vastaavanlaisia säikeitä varmaan vaikka Päivi kaivaisi palstan alkuajoilta hetkessä useita :)

Tanssilavademokratiaan kuuluu, että hakurivistä voi valkata vapaasti vastakkaisen sukupuolen edustajan, kunhan vain käyttäytyy korrektisti, ei ole silminnähden juovuksissa eikä muutenkaan epäsiisti. Tässä mielessä prinsessojen valkkaamiseen erikoistuminen on täysin "laillista" ts. ei loukkaa tanssietikettiä. Jos ja kun näin on, miksi ei sitä mahdollisuutta hyödyntäisi? Valkataan uhallakin - järjestetään valkkaus-performansseja lavoille meidän papparaisten kesken?

Toistan itseäni, kun totean, kuinka daamien kirjoituksissa on saatettu muitta mutkitta pilkata tai asettaa moraaliltaan kyseenalaiseksi miehet, jotka vain toteuttavat luonnollista miehen vaistoaan yrittää "iskeä" naista. Tai vaikka jos millä hienovaraisimmallakin tavalla kiinnittävät huomiota naisen ulkonäöksellisiin ominaisuuksiin, ei pelkästään tanssin hurmaan.

Mitä jos muutettaisiin sääntöjä - että lavatansseissa käymisen päämotiivi on parinmuodostus eli vastakkaisen sukupuolen edustajan itselleen hakeminen? Siis sama kuin se oli joskus sotien jälkeen. Kapisinkin vaihtoehtonuori voisi kiinnostua lavoilla vierailusta, kun sana kiirisi, että sieltä "löytää". Sadat jos ei tuhannet lavata virkoaisivat henkiin. Tanssiorkesterit saisivat työmahdollisuuksia. Yksinäisyys ja ihmisen ikävä toisen luo lievenisi. Tosin vain-tanssimassa käyviä, tanssikulttuurista isoa ääntä tähän asti pitäneitä fundamentalisteja ehkä harmittaisi.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu