TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Pesikselle läpi tuulen ja tuiskun (Humppis 2012-12-16 13:04)

Pesikselle läpi tuulen ja tuiskun

Humppis
2012-12-16 13:04

Lauantai 15.12.2012

No, tuisku oli jo aamupäivän aikana ohi, mutta tuuli tuntui vain yltyvän. Niinpä en juurikaan kaipaillut tilaisuutta ulkoiluun. Ottomaatillakin kävin autolla, kun se joka tapauksessa piti iltaa ajatellen herättää iltapäivän kuluessa. Vasta viidennellä starttauksella suostui pysymään käynnissä.

Illan lähestyessä hiipi hyyde myös konepellin alle, kun ei sitä suojaavaa hankeakaan siinä päällä enää ollut. Pakkastakin puoli kahdeksalta oli kuusi astetta. Siperia on lähellä. Neljäs startti sentään nyt sai koneen pysymään käynnissä, joten pääsin matkaan. Vaikka lunta ei enää tupruttanutkaan, olivat kadut paikoitellen melko lailla tukossa. Tuuli ajoi pakkaslunta kinoksiksi ajoradoillekin.

Möykkyinen se oli Pesiksen parkkialuekin, kun kahtakymmentä vailla kahdeksalta sinne pääsin. Kelivaraa piti jättää, mutta suotta sitä noin paljon tuli. Onneksi oli lippukopille suhteellisen lyhyt jono, kun varttia vailla siihen liityin.

Jälleen kävi tuuri, että kestosuosikkini Pesiksen avausvalsseille oli juuri ennen minua saapunut, joten tein taas varauksen, jonka pohjalta ne valssit hiippailtiin ja perään ilman eri sopimusta sekä foksattiin että fuskattiin, kuten aina. Nuo vielä pääsalissa, jonka lattialla tilaa alkuun piisasi.

Seuraavalle kappaleparille vein jo sitten ylätasanteelle erään varsin hentoisen, joka sattui aulassa tulemaan vastaan.

Tuossa vaiheessa koitti juomatauon aika (kuten jokseenkin aina). Poikkeuksellisesti en sitä tuokiota joutunut nyt viettämään yksin enkä syrjemmällä, sillä aitiopaikalta, pääsalin ääreltä vapautui juuri sopivasti pöytä, johon syöksähdin. Kohta siihen istahti myös taannoinen vpj:ni Lavarien ajoilta. Tuo kun siitä poistui hakuhommiin, tuli jo kirkassilmäiseksi operoitu mestaritanssijatar jatkamaan tauon loppuosan kanssani. Sittenpä vain tyhjä tuoppi mukihyllyyn ja nopeasti kerran hakemaan, kun sininen valo vielä hakutaulussa hetken aikaa paloi.

Tuo tanssitettava jäikin käsiini, kun valo vaihtui punaiseksi, joten on makuasia, lasketaanko seuraava hauksi vai ei. Ehdotus jatkamisesta kuitenkin tuli oikeasta osoitteesta.

Yksikään tuntematon ei nyt tullut hakemaan sen paremmin sillä puolikkaalla kuin varsinaisella naistentunnillakaan, vaan enpä minäkään ketään aivan vierasta omalla vuorollani hakenut. Eräs aivan liian nuori ja kaunis kuitenkin sattui eteen, kun naistenrivistön takana yritin tavoittaa buggille jotakuta niille sopivaa. Koska tuon olin taitavaksi näköhavaintojen perusteella useinakin iltoina havainnut, ja varsin usein nähnyt jopa minuakin vanhempien miesten kanssa tanssivan, tartuin tilaisuuteen.

Muuten pysyin siedettävästi kuosissa ja tanssin vain yli kolmekymmenvuotiaiden kanssa.

PekkaniskanPoikien tahtiin pääosa illasta mentiin, mutta tietysti tauoilla myös levyjen. Jokunen noista koneelta tulleista kuului heikonpuoleisesti kahvioon, mutta useimmat oikein hyvinkin. PNP:n kohdalla ei tietysti vaikeuksia nytkään ollut. Joku suorastaan nostalgiaa nostattava biisikin livenä tuli. Huopatossutehdaskin oli jo vuosien varrella ehtinyt unohtua.

Varttia ennen puolta yötä jouduin tunnustamaan, ettei minua paikalla tarvittu, joten poistuin suosiolla. Tuohon mennessä olin yhdentoista naisen avustamana saanut raavituksi kasaan lähes saman hakusaldon kuin edelliselläkin Pesiksen käynnilläni viikkoa aiemmin: 11/9.

Nytpä en ennen joulua sitten ihmisistä saakaan minkäänlaista havaintoa kuin vasta juuri viime hetkellä eli todennäköisesti 22.12. Satulinnassa. Sinitaivas ja Hurma siellä silloin hallitsevat. Sama ryhmitys löytyy heti tapaninpäivänä taas Pesäkalliolta.

Noissa molemmissa paikoissa vielä kerran edellä mainittujen jälkeen ennen vuodenvaihdetta käymällä saatan oikein ankarasti ponnistaen saada vuoden tanssikertojen määrän venytetyksi 125:een, mikä on tilastoissani pelottavan matala lukema. Alamäki sen kuin jyrkkenee kaiken aikaa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu