TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tuota tuota (Nadi 2012-11-27 23:20)

Tanda ja cabeceo

Kaminiitto
2012-12-12 17:31

Milonga on argentiinalainen tanssi- / musiikkilaji. Sen lisäksi tämä sana tarkoittaa yleensä tanssia ja tanssipaikkaa. Kun meillä sanotaan, että mennä tansseihin, niin Argentiinassa sanotaan, että mennään milongaan.

Argentiinassa tavallisimmat tanssilajit ovat tango, milonga ja valssi. Suomessa soitetaan kaksi kappaletta peräkkäin samaa tanssilajia, Argentiinassa tandoittain. Tangotandassa on peräkkäin neljä tangoa; valssi- ja milongatandoissa on kolme vastaavaa kappaletta. DJ ilmaisee tavallisesti tahdin eli tandan lopun (cortina) soittamalla jotain muuta musiikkia (salsaa tms. pienen palan, puolen minuutin luokkaa). Tänä aikana tanssijat voivat etsiä itselleen uuden partnerin.

Argentiinassa milongoissa suositeltava tapa tanssiin kutsulle (cabeceo) on saada haettavaan katsekontakti, hymyillä ja sitten nyökätä, ehkä asiaa voi korostaa kulmakarvojen kohotuksella, lähes huomaamattomalla silmäniskulla ja nyökkäyksellä tanssilavan suuntaan. Jos haettava hyväksyy kutsun, hän vastaa hymyilemällä ja nyökkäämällä takaisin. Molemmat nousevat ja kohtaaminen tapahtuu tanssilattialla. Jos käy niin, ettet onnistu saamaan katsekontaktia haluamaasi henkilöön joko tämä torjuu sen välttämällä katsomista suuntaasi tai hän ei muuten näe sinua, niin tällä kohtaa on parempi jättää haku silleen.

Jos lopetat tanssin missä kohtaa tandaa tahansa ja sanot "Kiitos" se tarkoittaa, että "Haluan lopettaa tanssin tähän kohtaan". Kannattaa kappaleen jälkeen käyttää muita sanontoja, jos haluaa jatkaa. On täysin hyväksyttävää lopettaa kahden tai kolmen kappaleen jälkeen tai daami voi lopettaa milloin vain kesken tanssin, jos tanssiminen hänen mielestään ei tunnu mukavalta tämän viejän kanssa.

Kun tahti eli tanda on loppu, miehen tulee "vapauttaa" daami eli palauttaa tämä takaisin paikalleen.

Mitä Suomessa milongalla tarkoitetaan ja miten siellä toimitaan meidän etiketin mukaisesti, on kai vielä hiukan hakusessa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu