TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kisarannassa (Titari 2012-12-06 12:25)

Tanssilajin tunnistaminen

Matti Jokinen
2012-12-12 1:45

On mahdollista soittaa kaikki kappaleet musiikkia, joissa on tasainen iskelmäbiitti alusta loppuun. UNTS UNTS UNTS UNTS. Siihen kun liittää rytmikapulan tai lehmänkellon, niin saadaan musiikkiin vähän kilin kolin -ääniä. Nyt tulikin soitettua rumbat, sambat, salsat ja cha chat. Muut tanssilajit, valsseja ja kansantansseja lukuunottamatta, voidaan soittaa muiden soitinten avulla, muuttamatta sitä perusrytmiä UNTS UNTS UNTS UNTS.

Tarkoitatko orkesterin kuuluttamaa tanssilajia vai sitä lajia, jolta kappale omissa korvissasi kuulostaa? Minusta tanssilajien tunnusmerkit ovat paljon monitahoisemmat. Iskelmäbiitti + lehmänkello ei ole cha chata vaan iskelmäbiittiä.

Rytmin tunnistamista koskevassa keskustelussa (osittain tällä palstalla mutta vielä enemmän muualla) on tullut esille, että eri ihmiset saattavat painottaa musiikin elementtejä varsin eri tavoin rytmin tunnistamisessa. Nyt heräsi kysymys, vaikuttaako se myös tanssilajin tunnistamiseen. Kokemuksen perusteella suurin osa kuulijoista päätyy samaan lopputulokseen, koska lajista ei juuri koskaan ole tullut erimielisyyttä parin kanssa, mutta voi olla, että ihmiset tulevat samaan lopputulokseen eri kautta.

Miten te tunnistatte tanssilajin?

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu