TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Perjantaina kaupunginorkesteri, lauantaina Varjokuva. (Vanha mies 2012-12-11 0:11)

Perjantaina kaupunginorkesteri, lauantaina Varjokuva.

Vanha mies
2012-12-11 0:11

Nyt on tämän vuoden tanssit osaltani tanssittu tai katseltu. Viimeisin lauantai menikin vallan kahdella paikalla käväisten. Kun oli tehtävä valinta se kohdistui Varjokuvaan. Oletin että Neljänsuora olisi sen verran kovaa mekastusta että Kari Piirosestakaan huolimatta ei ollut valinnan vaikeutta.

Niinpä ajelin mukavasti viime päivistä lämmenneessä ilmassa Kalliojärven pihalle parkkiin. Autoja oli kohtuullisesti mutta sisällä selvisi että tanssivien parien joukossa ei juurikaan yksin tansseihin lähteneitä näkynyt. Aika orvoksi siinä oloni tunsin lähes ainoana aulan penkillä istuskellen vichyvettä napostellen. Kun ilmeiseltä näytti että Varjokuvan tahdissa en nyt tanssisi keskityin tarkemmin katselemaan lavalla liikehtiviä pareja.

Yhdellä neidoista oli erittäin upea ja kaunis juhlapuku. Liekö hankkinut sen opiskelijoiden vanhojen tansseista. Noin Sibeliuksen päivänä kohta itsenäisyyspäivän jälkeen asu ei ollut ylipukeutumista ja tokihan pikkujoulujuhlakin oli riittävä syy laittautua kauniiksi viimeisen päälle. Väriä ei pitäisi nyt sanoa, koska saattaa mennä muistikuva pieleen mutta lienee ollut sininen.

Kasvotuttuja oli tavallista vähemmän. Alueen tanssipaikoilla usein nähty ammattimainen silmälasifanitanssipari pompahteli ohitse minua joka kerta kummastuttaneella tekniikalla, josta ei vauhtia ja kierroksia puuttunut. Osa energiasta suuntautui ylöspäin mutta katto ei kuitenkaan ollut vaarassa. Perinteisempääkin näyttöä tuli tunteikkaan tulisessa permantoa viistävässä vakiotanssissa.

Tunnistin myös parin vuoden takaa Huissin urheilutalolla minuun hurmaavalla luonteellaan ja toki myös kauneudellaan syvän vaikutuksen tehneen nuorehkon daamin. Tanssi sujui tuolloin ihan mukavasti koko ajan kunnes aivan loppupyörityksessä onnistuin kolauttamaan häntä käsivarrellani suoraan päähän. Pyysin tietysti törmäilyäni anteeksi mutta samaan hengenvetoon uhkasin tanssittavani häntä joskus uudelleen. Silloin ilman päähän hakkaamista. Aika näyttää pystynkö uhkaukseni toteuttamaan.

Kun olin juomani juonut aloin katseellani etsiä paikkaa mihin siirtyä niin kovin valoisasta tilasta. Löysin kuitenkin itseni tanssilattialta kun illan ilmeisesti ainoa irrallaan kulkenut nainen riittoisine olkalaukkuineen kävi minut sinne hakemassa. Tuon tanssahtelun jälkeen siirryin tanssialueen reunapenkille istuksimaan mutta hetken kuluttua saman rouvan pyynnöstä kokeilimme vielä paria hidasta valssia. Muita tanssiin vapaita miehiä kuin minä ei ollut, joten kovin vähissä olivat rouvankaan mahdollisuudet kavaljeerin vaihtoon.

Kohtalaisessa lumisateessa siirryin Lapualle. Yhdentoista maissa porukkaa vielä valui sisälle ja oli valunut runsaasti sitä ennen. Tilanne oli täysin toinen kuin Kalliojärvellä. Porukkaa oli kuin kaupassa joulumyytävää.

Ei Neljänsuora hassumpi ollutkaan. Vasta yhden jälkeen pojat heittivät meluvaihteen päälle. Siihen saakka musiikki oli minunkin korvalleni sopivaa. Piironen lauloi taas komeasti vaikka flunssa teki kiusaa. Tanssitila oli kuitenkin niin ähkyn täynnä että paikalla olleista tanssitutuistakin huolimatta tyydyin juomaan vettä ja vain sivusta seuraamaan illan etenemistä. Aamuneljältä jo yrittelin lakanoiden välissä päästä unten maille ja onnistuihan se lopulta joskus kukon kieunnan aikoihin.

Vaikka enhän minä tiedä kiukuvatko kukot näin talvisinkin. Kai?

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu