TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Hakurivien paikat (Foksahti 2012-12-02 15:19)

Silmähaku

Jora
2012-12-04 16:18

Helppo allekirjoitta tämä Tholopaisen toteamus: Sosiaalisissa tilanteissa ujolle ihmiselle tälläinen katsehaku on varmasti hyvin haastava ja kiusallinen tapa päästä tanssimaan. Myös daamin katseen kääntö poispäin on eleenä mielestäni nöyryyttävä.

Monilla suomalaisilla tanssilavoilla miesten ja naisten alueet sijoittuvat siten, että koko rivi näkyy varsin pienessä sektorissa. Kun siinä on hakijana tai haettavana, on erittäin vaikeaa olla varma, kenen tai keiden silmätikuksi on joutunut. Jos nyökkäisin, luultavasti kukaan ei reakoisi, vaikka itse "pelkäisin" monenkin lähtevän liikkeelle, tuijotusten perusteella.

Kovin on vieras hakutapa. Silmäpakit päänkääntöineen ovat yhtä ikäviä kuin muutkin. Ainut lohtu on, ettei pakkeja (pakitustavasta riippumatta) kaikki huomaa, ellei pakitettu ole hakenut selvästi muita aikaisemmin. Silmäpelien seurauksena saattaa helposti syntyä myös ryhmäpakkituntemuksia. Pakkitilanteen yksi lohduttava puoli on siinä, että pakitus voidaan tulkita tanssia paremmaksi vaihtoehdoksi, syystä tai toisesta.

Ihmisten levittäytyessä väljemmin silmäpeli voi teoriassa toimiakin. Ja varmaan toimii ihan tiedostamatta. Kummasti se katse vaan kiinnittyy hetkittäin helpommin joihinkin yksilöihin, ja joitakin jopa "kieltäytyy" näkemästä, vaikka olisi ujo.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu