TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tuota tuota (Jora 2012-11-27 11:25)

Milonga

Foksahti
2012-12-04 8:00

No tuo etiketti toimii tangopiireissä maasta riippumatta, joten hyvä harjoitella paikallisissa milongoissa, jos mielii vaikka tangomatkailemaan. Perustunee järjestykseen ja kohteliaisuuteen.

Todennäköisesti aikanaan lajin syntysijoilla miehet ei päässeet milongoihin ennenkuin tavat ja tanssi olivat hallussa, josta kokeneemmat herrat pitivät huolen.

Vaikka rauhoittuminen onkin vaikeaa (lavatanssipuolelta siirryttäessä), niin hyvää tekee opetella pitämään ns. oma paikka, ja oppia havannoimaan ympäristöään. Ja pienikin voi olla suurta. Kaikki mikä tuntuu niin ei näy. Mihinkä siitä olisi kiire?

j.k. Tuo paikallaaonolo ei tarkoita sitä että ei liikuttaisi. Siksi arg.tangossa on niitä pyöriviä ja pysäyttäviä askelikkoja että tanssia voi jatkaa jouhevasti, vaikka edessä ei joka hetki tapahtuisikaan liikesuuntaan tapahtuvaa etenemistä.

Showtanssi on sitten ihan erikseen, jossa on sitä vauhtia. Silloin lattialle on yleensä vain se yksi pari tai useamman parin ollessa, niin esiintyjillä on tietty koreografia.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu