TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tuota tuota (Jora 2012-11-27 11:25)

Milonga

Foksahti
2012-12-03 20:22

Tapahtuma on tarjoitettu Argentiinalaisen tangon iltamaksi, eli kutsutaan milongaksi, jossa tanssitaan tietyn etiketin mukaan.

Etikettiin kuuluu esim. se, että kierretään lattiaa vastapäivään ja edellä olevaa EI saa ohittaa, eli pidetään ns. oma paikka koko lattialla olon ajan. Kiertosuuntaan nähden taaksepäin meneviä askeleita ei tulisi ottaa, tai ainakin varmistettava ettei siellä ole kätään, ja vain yksi askel. Kolareita pitää ehdottomasti välttää, joten VIEJÄN täytyy pitää huolta ettei niitä synny. Eli usein tulee tilanne, että pitää tanssia paikallaan(= parin oma tila) olevilla askelikoiilla. Näitä ohjeita noudattaen yhteispeli sujuu.

Illan aluksi järjestetään argentiinalaisen tangon opetusta, joten sieltä saa vaikka alkusykäyksen argentiinalaiseen tangoon.

Milongassa soi kolmen tyypistä musiikkia: tangoa, tangovalssia ja milongaa. Tangovalssi on kolmijakoista, kuten nimikin jo sanoo ja milonga on nopeatempoisempaa (iskevämpää). Eli vaihtelevuutta riittää. (Ei kannata hämääntyä, vaikka tanssilajilla ja tapahtumalla on sama nimitys)

Normaalisti milongassa kappaleet soitetaan 3-4 kpl samaa musiikkityyliä kerrallaan, jotka tanssitaan saman parin kanssa. Sitten on välisoitto, jonka aikana siirrytään pois lattialta ja valitaan uusi pari. Liveorkesterin ollessa paikalla tuota välisoittoa ei useinkaan ole erikseen, vaan lajit saattaa vaihtua tietyn rytmityksen mukaan. Yleensä soitetaan tangot 4 kpl ja valssit sekä milongat 3 kpl peräkkäin.

En suoranaisesti vastaa kysymykseen 'voiko...'. Sillä koko ajanhan ei soi tango, ja kun pitää noudattaa tuota etikettiä, niin suomalaisen tangon tanssiminen onkin sitten jo haasteellista sen tilankäytön suhteen pitkine etenevine askelineen siinä omassa tilassa ja huomioiden viereiset parit. Lyhyesti voisi vielä lisätä että rinki pyörii suhteellisen rauhalliseen tahtiin, ajatuksella turha kiire pois.

Ohessa linkki erääseen tapahtumaan, jossa soi valssi.

Kirjoittajan avainsanat: Argentiinalainen tango, tangovalssi, milonga

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu