TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
TTK (Fee 2012-11-24 6:36)

TTK-korkokegät

Ville-v
2012-11-27 22:31

Korkokengällä on mahdotonta ottaa samanlaista kanta-askelta kuin tasapohjalla, koska koron reunassa ei ole pitoa. Koron pohjan pitää olla kohtisuorassa lattiaa vasten ennen kuin jalalle voi siirtää painon, koska muuten kenkä vain liukuu lattialla. Miesten kengillä kitkaan riittävä pinta-ala saavutetaan siinä vaiheessa kun koron takaosa on maassa, koska korko on leveämpi, mutta naisten kengillä pitää laittaa koko korko maahan. Silloin käytännössä myös päkiä on maassa.

Entä miten miesten kenkä voi olla tilanteessa, jossa koron takaosa on maassa ja etuosa ei? Korkohan on taipumatonta materiaalia. Luultavasti pohjassa oleva nahka antaa periksi painon alla. Joka tapauksessa askeleen ottamisen aikana päädytään tilanteeseen, missä osa korkoa on pitävästi maassa, vaikka päkiä on viisi senttiä ilmassa.

Kaikkein helpointa kanta-askel on ottaa sellaisilla tanssilenkkareilla, joiden kanta on kokonaan kumia, koska taka-osa kuluu pyöreäksi ja sen jälkeen painoa voi laittaa jalalle heti kun se koskettaa maata.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu