TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
TTK (Fee 2012-11-24 6:36)

TTK-korkokegät

Jora
2012-11-27 10:28

Sitä minä aina vaan ihmettelen, miten vasta keski-iässä (tai melkein) tanssin aloittavat naiset ottavat oikealla tavalla pitkän kanta-askelen korkeilla kilpatanssikoroillaan...

Ainakin sitä on joutunut miettimään, miksi senioreilla tanssimisen oppiminen tuntuu olevan paljon vaikeampaa kuin 10-25 vuotiailla. Koskee vähän kaikkia asioita, asento, liikkumislaajuus, musiikin ymmärtäminen ym. Tosin eri asia tiedostaako itse harrastaja puutteitaan.

Yllättävän hyvin moni TTK-oppilas on monia vaikeitakin "perusasioita" omaksunut ja pienessä ajassa. Mutta onhan se melkoinen lottovoitto päästä alan taitajan yksityisopetukseen. Palaute tulee hetkessä, kun taas lavatanssikursseilla ehkä vasta vuosien päästä, eikä silloinkaan välttämättä huomata todellisen ongelman syytä.

Pääaiheeseen. Mielestäni korkokenkä vain helpottaa kanta-askeleen ottamista, paljon vaikeampaa ottaa pitkä päkiäaskel. Ei silti välttämättä helppoa (en ole koskaan kokeillut). Jonkin verran siinä kannassa pitänee olla pitoa, mutta varmasti askeltekniikalla on paljon osuutta.

Vaativampana pidän sitä, kuika korkokengillä onnistutaan tekemään nilkan ojennukset (varpaat lattiassa, kanta ilmassa). Vaatii ponnistelua jo mieheltäkin, korottomissa kengissä.

Naisten kanta-askeleiden puute lienee aika yleistä lavoillakin. Käsittääkseni myös taaksepäin liikuttaessa pitäisi (ei kaikissa tilanteissa) tulla kannalle asti, tosin päkiän kautta rullaten. Vaikeaa tuntuu olevan tämäkin.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu