TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Cha cha chaa (Walker 2012-11-18 14:24)

Törmäilyalttius

Jami
2012-11-21 12:09

Uusia tanssijoita näkyy taas alkaneella talvilavakaudella. Syksyn alkeistanssikurssit tuo innokkaita tanssijoita lattialle.

Harjoitussaleilla on pareille yllin kyllin tilaa mennä chaseet ja rokkiaskeleet metrin loikalla mihin suuntaan vaan. Siksi opettajan ohjeistus etiketistä ja muiden huomioimisesta alkeisryhmissä olisi tärkeää. Mutta täällä etelässä ei massakurssituksissa noihin asioihin puututa lainkaan, vaikka täällä ne ruuhkaisimmat lavat sijaitsevatkin. Opetetaan vaan lisää askelkuvioita heti, kun perusaskel on jotenkin saatu jakeluun.

Viime lauantain tanssi-ilta Ruusussa oli hyvä esimerkki chachaan vaarallisuudesta, kun sain naapuriparin herran neljä kertaa päin itseäni ensimmäisen biisin aikana, vaikka itse poljen chacaan paikallani. Chachaista jälkimmäinen tanssittiinkin sitten foksina turvallisuussyistä. Naapuri tarvitsi 10 neliötä samaan tansiin johon normaalisti käytetään yksi neliö tilaa. Tosin sama pari näytti menevän samaa loikkaa keskilattialla irtiotteessa niin valssit kuin tangotkin, joten se selittää myös ehkä jotakin.

Täällä jossain ketjussa joku mainitsi, että harjoituksissa lattia rajattaisiin niin pieneksi, että olisi lavamainen tila vaan käytössä. Sitä olisi hyvä harjoitella erityisesti alkeiskursseilla. Silloin, kun ei ole päässyt vielä muodostumaan mitään vääriä manööverejä, joita on myöhemmin vaikea kitkeä pois. Erään kilpatanssiparin vetämällä kursseilla tuota pienentilan käyttöä harjoiteltiin usein. Siinä oppi esimerkiksi ennakoimaan muiden liikkeitä, hakemaan suunnan vaihtoja, pysähtymään ja taas jatkamaan perustanssiin …

-jami

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu