TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Aloittelevan suorittajan sokrateet (Kalleanttila 2012-11-06 11:03)

Aloittelevan tanssijan hyvän perustan luominen

Andreas pks
2012-11-06 20:58

Kuten Harald Hirmuinen sanoo "Tie huipulle on kivinen ja kuoppainen ja alinomaa remontissa", tämä sopii hyvin matkalla parempaan tanssissa.

Päivi: Osaat Foksissa ja Valssissa, ja varmaan Humpassakin, perusaskeleen ja vähintään yhden tavan kääntyä. Mitä muuta tarvitset pärjätäksesi lavalla???

"Anttilan Kalle": "opettajien mielestä meidän pitäisi heti siirtyä jatkokurssille ? Sen pari estää, haluaa hinkata peruskuvioita vielä keväälläkin. Haluaa silti määrätietoisesti lavoille jo nyt ?"

Päivi: Sinulla on viisas pari! Perusasioita hiomalla se varmuus kasvaa, ei sillä, että saatte koko ajan uutta materiaalia ihmeteltäväksi ja "suoritettavaksi"! Perusasioita kerratessanne varmuutesi kasvaa ja saatat vahingossa löytää sen tanssin ilonkin, kun onnistumisen kokemuksia on enemmän kuin haasteita. :)

Mukavaa, että sinulla on järkevä pari, joka haluaa muodostaa teille hyvän tanssitaitoperustan pohjaksi.
Yleisin "virhe" mielestäni tanssiperustan luomisessa lienee se, ettei sitä perusaskelta ja monipuolista perustaa opetella kunnolla vaan rynnätään niitä kaikkia mahdollisia kuvioita opettelemaan ns. liian aikaisin kuten Päivinkin aavistelen tarkoittavan kokemuksellaan tanssijana ja opettajana.
Katso myös Ville-v 2012-11-06 20:43 :n kirjoitus yllä.

Itsellä ainakin vaatii joidenkin tanssilajien opettelu pelkästään oppituntien jatkoksi paljoa harjoittelua niin, että tanssi sujuu kohtalaisesti ja harjoittelun myötä sitten sulavammin.

Tuota lisäharjoittelua saatte mainiosti aivan tavallisissa lavatansseissa ja tanssitte vain toisillenne ihan vaan fiilistellen ja opittua tasoanne reenaten hymy huulessa vailla mitään suurempia suorituspaineita. Jos tulee joitain pikkuvirheitä tai ns. mokailua niin nauratte vaan päälle ja olette välitämättä toisten tanssijoitten katseista.
Jos on kunnianhimoinen tanssinopettelija niin kannattaa olla armahtavainen itseään ja pariaan kohtaan.
Taidot ja kokemus kasvaa vuosien työn tuloksena tanssissa.

Nauttikaa tämänhetkisen taitotasonne rennosta tanssimisesta, fiilistelkää ja tanssikaa niin paljon kuin mukavasti teille sopivasti jaksatte ja haluatte.

Mikäli joku maksaa teidän asunto- tai autolainanne, ruokanne, vuokranne, polttoaineenne tai muita kulujanne niin voitte lievästi ottaa tälläisen suuren sydämen mielipiteitä huomioon, mutta muuten ei sitten juuri lainkaan kun vaan itse käyttäytyy sopivaisuuden nimissä kohtuullisesti.

Kohteliaisuutta, huomaavaisuutta, iloa, hymyä, naurua ja rakkautta kannattaa käyttää tuhlailevasti ja vaikka niitäkin lavatanssien pyörteissä sopivaisesti.

t. Andreas pks

Kirjoittajan avainsanat: foksi, valssi, humppa

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu