TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Suorittaminen (Päivi 2012-10-03 23:14)

Suorittaminen

Jora
2012-10-06 11:31

Tästä taitaakin syntyä ihan keskustelu. Tuli taas mielenkiintoisia pointteja. Helppo yhtyä ajatukseen: "ei se suoritus vaan lopputulos". Toki tämä ei tarkoita sitä etteikö itse "suorituksestakin" voisi nauttia. Luulisin monien menevän tanssikursseille toivossa saavuttaa parempi tanssitaito. Aherruksen palkintona olisi sitten parempi flaksi oikeissa tansseissa. Mitä useammat kurssittautuvat sitä vaikeammaksi suosituksi tuleminen kuitenkin tulee. Vaikka ei kaikki riipu tanssista ollenkaan. Ehkä jotkut tulevat tanssikursseille ikäänkuin oikeisiin tansseihin, joitakin kurssilaisia ei ainakaan tansseissa koskaan tunnu näkyvän.

Tanssimisen motiiveja on nykyisin ehkä enemmän kuin ennen. Tullaan tanssin, tutustumisen (jopa parinhaku), liikunnan, hauskanpidon ym. merkeissä. Tanssisuuntautuneillakin on ilmeisesti erilaisia motiiveja tai mieltymyksiä. Toisille on tärkeää hyvä asento ja perustekniikka, jotkut tykkäävät onnistua sujuvasti haasteellisissa kuvioissa, jotkut haluavat hullutella, osalle riittänee kävely ja hyppely vapaaseen tahtiin tai nojailu. Hulluttelu luultavasti se kaikkein vaativin toteutuakseen edukseen. Käsittääkseni sekä miehiä että naisia joka lähtöön.

Kun lähtöasetelmat ovat näinkin monimuotoiset, on ilmeisen haastavaa saada toteutumaan "onnistumista ja kivaa kaikilla ja kaikkien kanssa".

Joko muuten tuli käsiteltyä naisten "suorittaminen"? Ainakin olen ymmärtänyt puhuttavan tähän saakka miesten viennistä (suorittamisesta). Varmasti ei kivaa, jos nainen tuntee tulevansa väkisinviedyksi. Naisetkin osaavat myötävaikuttaa miehen tanssimisen sujumattomuuteen tai muuhun viihtymiseen.

Myönnettäköön, että suorittamista tapahtuu, mutta siitä myös tykätään. Mahdollisesti suurin osa tykkäämättömistä loistaa poissaolollaan, tai valitsee paikkoja, joissa ei heidän mielestään suoriteta. Pitkä on vielä matka vapautuneeseen iloon. Peräti taivaassakin pääsee joidenkin kanssa vierailemassa, mikä koukuttaa jo harvoistakin kerroista. Monien kanssa meno tökkii ja kiristää tavalla tai toisella, enemmän tai vähemmän, vaikka kuinka yrittäisi mukautua tai tarvittaessa "laskeutua alemmaksi".

Kurssittajat voisivat yrittää edesauttaa "yhdenmukaistumista" vähentämällä opetettavia asioita, kuviomäärää ainakin, ja keskittymällä oleelliseen, mitä se sitten onkaan. Markkinavoimilla on kuitenkin aina oma sanottavansa.

Edelleenkin omat silmät näkevät suorittamisen vain vajavaisena osaamisena. Tai jos nykyajan tanssia halutaan suorittamiseksi nimittää, niin ok. Alan harrastajia näyttää riittävän. Kukin harrastaa sitä mistä tykkää.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu