TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kannustava palaute (Tahdikas 2012-10-03 16:51)

Suorittaminen

Jora
2012-10-04 11:05

Piti jo luopua tämän aiheen käsittelystä, mutta jotenkin on alkanut häiritsemään, miksi tanssimisen yhteydessä suorittaminen on saanut negatiivisen merkityksen. En tiedä olisiko esiintyminen yhtään parempi, samoja ongelmia senkin suhteen.

Arvostelijoina (moittijoina) tässä toimivat ulkopuoliset. Jos heidän mielestä joidenkin tanssi on "suorittamista" (tai esittämistä), niin itse tanssijoille se voi olla ihan rutiininomaista lihasmuistista tulevaa nautinnollista ja rentoa tekemistä. Koska kyseessä on parityöskentely, yhteensopimattomuutta esiintyy varsinkin vieraiden kanssa. Jo perusfoksissa tottumuksissa on eroja eikä paraskaan lihasmuisti aina auta eroon "suorittamisesta".

Vikipedian mukaan suorittaminen verbille en havainnut mitään negatiivista merkitystä, ellei sellaiseksi lasketa vankeusrangaistuksen suorittamista. Suorittaminen vaikuttaisi olevan likimain synonyymi tekemiselle. Tanssiminen = suorittaa (tehdä) tanssia?! Mielestäni tarvitaan joku lisäsana, jos halutaan tuoda esille asian ikäviä puolia. Ihmetyttää vaan miksi niin useat puhuvat suorittamisesta tässä yhteydessä.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu