TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Makuasioita (Tahdikas 2012-09-02 18:49)

Tanssitaito vs. suorittaminen

Jora
2012-09-30 11:53

Tanssitaidon lisääntyminen todallakin lisää mahdollisuuksia toteuttaa tanssin hauskuutta. Mutta tosiasia on, että liian monet jäävät kurssien myötä suorittamismoodille. Ei kaikki, mutta liian monet.

Melkein pakko kysyä, mitä tässä suorittamisella tarkoitetaan? Mikä tekee tanssista suorittamista, tai miksi tanssimista niin usein siksi "haukutaan"?

Pikaisesti positiivisessa mielessä ajatellen mikä tahansa tekeminen on suorittamista. Itsekin jotenkin saattaisin mieltää tanssin suorittamiseksi negatiivisessa mielessä, jos se ei näytä sujuvan läheskään täydellisesti. Ymmärrän kyllä hyvin, että hyväksi tanssijaksi ei monikaan kehity ilman kovaa työtä ja aikaa.

Tällä tavoin negatiivisesti ajatellen varmaankin yli 90% tanssii "suorittamalla". Tämä koskee sekä kädenali että suljetulla otteella tanssijoita. Moitteetta tanssivia on vieläkin vähemmän, jos otetaan kaikkien mielipide huomioon. Olen törmännyt hyvin ristiriitaisiin kommentteihin. Esim. buggia tanssivasta parista, jonka menoa ihailin, vieressä istuva totesi ääneen heidän "suorituksestaan" ettei se ole tanssia ollenkaan ja menee ihan vika tahtiin.

Olennaista ei siis ole, onko käynyt kursseja vai ei, vaan se, kuinka siellä opittuihin asioihin suhtautuu.

Jos ajatellaan suorittamisesta haukkumista, niin kursseilla ja tanssitietämyksellä on luultavasti paljonkin merkitystä. Suurin osa kursseilla haluaa oikeasti oppia tanssimaan. Valitettavasti lopputulos jää monien kohdalla hyvinkin vajavaiseksi kehittymisestä huolimatta. Seuratanssipuolella tähän on ilmeisesti ainakin kaksi selvää syytä. Opetetaan aivan liian paljon kuvioita, ja toiseksi henkilökohtaista palautetta saa liian vähän. Jotenkin säälittävää nähdä joillakin samoja puutteita vuodesta toiseen, puhumattakaan omista tunnetuista ja tuntemattomista ongelmista.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu