TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Argentiinalainen Tango (Andreas pks 2012-09-04 0:51)

Argentiinalainen Tango

Andreas pks
2012-09-10 23:43

Tässä Argentiinalaisen Tangon alkeistuntien kirjoituksia ja jota ei kiinnosta niin hyppää vaan yli eikä sen enempää pahastu tästä.

Aloitusta harjoiteltiin ekan tunnin kertauksena. Aloitus"kuvio" on videolla samanlainen kuin oppitunneilla paitsi ei vielä miehen lukkoaskelta opeteltu joka on klipissä. Naiset saivat jo opetella lukkoaskeleensa kuten videossa jo viime tunnilla ja nyt kertausta.

Aloitus

Illan tuntien sisältönä kävelytekniikan opettelua, kropan painopisteen hallintaa, tukijalan painopisteen hallintaa yms.

Opeteltiin aloitusaskelikon alkuun "Kortago pysähdyksiä" siten, että ei otettukaan painoa/painopistetta toiselle jalalle (vas.)vaan ikäänkuin pysähdyttiin askeleenotossa ja vaihdettiin eteenpäin menosta "vapaalla jalalla" sivulle ja takaisin ja jatkettiin siitä aloituskuviota (videon) eteenpäin.
Sitten opeteltiin etu-ja taka-outsoja.
Viime kesänä Männistössä aika hankalan tuntuinen "sandwitch" tms. ei jäänyt mieleen vaikeana. Nyt opetettuna outson jatkeena keskellä sitä miehen jalat tulivat naisen jalan molemmin puolin ja siitä toinen jalka taaksepäin, kävi ikäänkuin jalat olisivat olleet kerroshampurilaisena hetken vierekkäin siitä kait tuo "voileipä"-sana.

Läksynä tuli kotonaopettelua ja etenkin naisille outson kääntelyä/käännöksiä. Onnistunee vaikka keittiön oven kanssa :) Vartalonhallinnan opettelu lie tavoitteena.

Ihan kivaa touhua eli kuin madon koukkuun yrittämistä tuo koko tanssi :) :) Toisinaan kun on virkeä mato niin molemmat jutut ovat suunnilleen yhtä työläitä.

Tango

t. Andreas pks

Kirjoittajan avainsanat: Angentiinalainen tango

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu