TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Argentiinalainen Tango (Andreas pks 2012-09-04 0:51)

Viennin kolmesta tasosta

Trickster
2012-09-07 6:12

"People not involved in tango are not able to understand what tango is. They do not know such thing, they have not even experienced anything like that before, especially if they never went to church."

Näin kirjoittaa Igor Polk blogissaan. Nuo Igorin kuvamat viemisen ja seuraamisen kolme tasoa toivatkin mieleeni jotenkin uskonnon ja hyvin tyypillisen länsimaisen tavan ajatella asioita kolmeen jaoteltuina. Viennin ensimmäinen taso on siis hänen mukaansa lead-follow, jonkinlaista autoritääristä käskytystä, tyyliin tuossa on, ole hyvä ja seuraa. Jos tanssi olisi viestintää, vastaisi tämä varmaan jonkinlaista nootin lähettämistä vastaanottajalle.

I taso:
Drill Sergeant: GUMP! What's your sole purpose in this Army?!
Forrest Gump: To do whatever you tell me, drill sergeant!?
Drill Sergeant: God damn it, Gump! You're a goddamned genius! Thats the most
outstanding answer I have ever heard! You must have a goddamned I.Q. of 160! You are goddamned gifted, Private Gump!

Toisella tasolla tulee sitten jo action-reaction mukaan, eli lead muuttuu actioniksi, siis vienti toiminnaksi (mies siis jo tanssii eikä vain vie) ja naiselta tulee reaktioita, eli hän muuttuu passiivisesta ja kuolleesta viennin kohteesta jo reaktiokykyiseksi viennin vastaanottajaksi. Vähän niinkuin lähettäisi jollekin ystävänpäiväkortin ja hän sitten soittaisi takaisin kertoakseen kuulumiset. Voisiko joku kertoa naisille tanssikursseilla, että tähän pitäisi pyrkiä, kommunikoimaan ja vastaamaan kysymyksiin, ehkä esittämään omiakin kysymyksiä ja julkituomaan omiakin mielipiteitä, ei siis vain seuraamaan ja olemaan vietävissä?

II taso:

Lt. Dan Taylor: Have you found Jesus yet, Gump?
Forrest Gump: I didn't know I was supposed to be looking for him, sir.

Kolmannella tasolla viestintä on sitten jo interaktiivista, vuorovaikutteista keskustelua, jossa molemmat sekä kysyvät että vastaavat, juttelevat ja viestivät ihan samalla tavalla kuin ihmiset jokapäiväisessä elämässään muutenkin tekevät. Tähän pyhään kolminaisuuteen ja kirkkoteemaan palatakseni, kun ensimmäinen taso oli Isä, pyhä jumala, joka kertoi mitä tehdään, toinen taso oli Poika, joka tuli maan päälle hieman selvittämään asioita, että mitä oikein asioilla tarkoitetaan ja mihin tähdätään niin sitten lopulta päästiin kolmannelle tasolle, missä tanssiin puhallettiin se Pyhä henki, jonka avulla pakanat sitten pääsevät tangotaivaaseen.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu