TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Argentiinalainen Tango (Andreas pks 2012-09-04 0:51)

Argentiinalainen Tango

Trickster
2012-09-05 13:39

"Hänellä ei oikeastaan ole tekniikkaa - mies vain heiluu ympäriinsä ja loppusuoralla hänellä on jo hymy huulilla" Näin kommentoi 200m ME -mies Michael Johnson Usain Boltin juoksutyyliä.

"Askelta voi aluksi harjoitella kävelemällä niin, että astuva jalka pysyy vartalon alla painon tullessa sille. Tarkoittaa samalla sitä, että ponnistava jalka työntää vartaloa edellään ja astuva jalka 'roikkuu' lattian pintaa hipoen sen ajan vartalon alla eteenpäin työntymättä ja liikkeen lopussa 'tipahtaa' suoraan alaspäin. Näin ei astuta kenenkään jalalle; jos kontakti tapahtuu, on se pehmeä vartalotörmäys. Esimerkiksi daamin taka-askeleessa tämä ei näin aina toimi, joten miehellä on tanssissa suuri vastuu. (Fuskun /vast. taka-askeleessa em. periaate olisi kova sana.) "

Vaikka näitä tekniikka-asioita on hyvä käydä läpi ja tietyt perusasiat ja fysiikan lait ovat aina ajankohtaisia, täytyy muistaa ihmiskehon valtava muuntautumiskyky ja se, kuinka monella eri tavalla voidaan asiat tehdä. Paritanssin kyseessä ollen askeltamiseen vaikuttaa aina lisäksi parin käyttämä tekniikka, luontainen tai opeteltu. Voiko tuollaista askeltekniikkaa daamille viedä ja jos, niin kuinka sen teet?

Jos vertaisin ratsastukseen niin tuolla tavalla hyvin kootusti piaffia askeltavia ratsuja on hyvin vähän eivätkä edes maailman huiput kykene aina sitä ratsun askellusta noin tarkasti viemään ja lyhentämään, ei edes aikaavievällä koulutuksella. Ratsun askelta saa toki reippaastikin lyhennettyä, kunhan ensin kokoaa itsensä, mutta kyllä tuollainen tekniikka useimmiten vaatii todella paljon lahjakkuutta, voimaa, lihaskuntoa, notkeutta ja harjoittelemista ratsultakin.

How to teach Piaffe

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu