TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Argentiinalainen Tango (Andreas pks 2012-09-04 0:51)

Argentiinalainen Tango

Kaminiitto
2012-09-05 8:28

Nämä erilaiset tulppatanssit ovat tulleet lavoille ja aiheuttavat intohimoja kehätallaajien aivoituksissa. Fiilistelyt, kopteroinnit ja muut paikallaan junnaamiset aiheuttavat ulkokehällä aina unohtumattoman vaikutuksen. Sen voi lukea suoraan otsaryppyjen lukumäärästä.

Kävin vähän yli 30 kertaa vuodenvaihteessa Buenos Airesin erilaisissa tangopaikoissa, joiden tanssilattiat tyypillisesti olivat pinta-alaloiltaan 60 m2:n kahta puolen. Parit kiersivät tanssisuunnassa yleensä kahdessa kehässä enkä nähnyt kenenkään tulppailevan ja kiemurtelevan toisten tiellä. Jo pienemmästäkin kontaktista tuli murhaavia katseita. Ganchoja en nähnyt kenenkään tekevän, tiettävästi ne katsotaan kielletyiksi kuvioiksi yleisellä tanssilattialla.

Kotimaassa tämä mutkittelu tangossa tulee pitkälti estradipuolelta. Ochot harpotaan niin laajoina kuvioina, ettei sellaisia tiloja mistään löydy kaikille halullisille, jolloin varastetaan tilaa ulkokehältä. Taivutuksia näkee tehtävän milloin sattuu, miten sattuu ja missä sattuu ilman, että vähäisimmässäkään määrin otettaisi muita tanssijoita huomioon.

Palstalla on paljon puhuttu pienesti tekemisestä. Tangossa jos missään se olisi kova sana. Argentiinalaisen tangon opettelemisessa kannattaa ensimmäinen vuosi käyttää askeleen ottamiseen, sitten toisena vuonna voi jo kokeilla, miten ocho voisi sujua polvia notkauttamatta.

Askelta voi aluksi harjoitella kävelemällä niin, että astuva jalka pysyy vartalon alla painon tullessa sille. Tarkoittaa samalla sitä, että ponnistava jalka työntää vartaloa edellään ja astuva jalka 'roikkuu' lattian pintaa hipoen sen ajan vartalon alla eteenpäin työntymättä ja liikkeen lopussa 'tipahtaa' suoraan alaspäin. Näin ei astuta kenenkään jalalle; jos kontakti tapahtuu, on se pehmeä vartalotörmäys. Esimerkiksi daamin taka-askeleessa tämä ei näin aina toimi, joten miehellä on tanssissa suuri vastuu. (Fuskun /vast. taka-askeleessa em. periaate olisi kova sana.)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu