TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssimisen huippua? (Törmäilijä 2012-07-18 11:28)

Tanssimisen huippua!?! - vastauksentynkää

Haaveilija
2012-07-21 13:13

Vaikea tarkkaan sanoa mistä tuossa on kyse kun en muista moista nähneeni (tai sitä vaan innoissaan menee kaikkea huomaamatta). Kuvauksen perusteella on menty kädenalitansseja ja toki niissäkin vienti lähtee vartalosta, mutta kyllä ohjausta/vientiä tarvitsee tehdä käsillä. Naisten tulee tässä myös todella seurata ja "kuunnella herkällä korvalla" hienovaraista vientiä eikä mennä omiaan.

Eiköhän vientiä opeteta kaikilla tanssikursseilla, mutta on hyvä pyytää siihen erityistä ohjausta. Joskus opettajat jopa muutenkin huomioivat tuon tunneillaan. Eipä tuossa mielessä ole pahitteeksi vaikka käydä alkeistason kursseilla vaikka kuinka kokisi olevansa konkari ja taitotanssija. Viejälle on siinä haastetta viemiseen ja vietävillä pysymisessä seuraamisessa. Ja sitten se anti siitä, että palauttaa perusteet tanssiinsa, joka on voinut lähteä vaikka millaiselle kiertoradalle.

Olen kerran ollut tosi hyvällä tunnilla, jossa opettajat katsoivat ensin kuinka sinänsä hienosti tanssia osaavat parit tanssivat. Sen jälkeen oli "back to basics" ja palautus maan pinnalle, eli kaikkien tanssimiseen löytyi korjattavaa niin tanssiasennosta kuin rytmityksestä ja kaikesta niiden väliltä. Kaikki oppi siis eri teitä tukee sitä, että vientinsä voi sitten halutessaan tai tarpeesta johtuen minimoida omaa askellusta myöden.

Minimoidusta viejän omasta liikkeestä minulla on mukava mieleen jäänyt muisto lähiviikoilta, kun lavalle tuli tanssipari, jossa herran oli tosi vaikea edes kävellä vammautumisestaan johtuen. Tanssilattialla sitten kyllä sujuivat upeasti niin hitaat valssit kuin fuskut ja buggit vaikkei hän juurikaan voinut ottaa askelia - mutta vienti oli kohdillaan.

Ja oma kokemus eilisistä Sand Beach'in tansseista tukee omalta osaltani edellä esittämääni - kyllä viennin ja liikkeet voi tehdä pienesti ja silti mennä upeasti kun taas toisessa äärilaidassa partneri "menee omiaan" eikä seuraa vaikka käyttäisi kuinka selkeää vientiä ja yliliikkeiden "liikkeen rajoitusta" :)
Hauskaa silti oli (vaikka P jäi bongaamatta) :o

Kirjoittajan avainsanat: vienti, kurssit, opetus, tanssit, ranta

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu