TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Nainen autokaupassa (Trickster 2012-07-06 23:53)

Ahkeruus on ilomme :)

Haaveilija
2012-07-13 22:15

Taatusti ahkeruudesta lattialla on hyötyä ja silläkin miten siellä menee (tanssitaito, ryhti, käytös, olemus), millaisen parin kanssa (mieltymykset?!? kun vielä ilmeet ja läsnäolon ottaa huomioon!) ja kuinka sitten vastapuolen sinne riviin palauttaa (= monta vilkaisua ehkäpä lähiympäristöstä samalla).

Ei kannata juuttua johonkin sanaan tai näkemykseen kun joku haluaa painottaa omaa kantaansa kiistämättä (kokonaan) toisen näkökulmaa, No sorrunpa itse hieman samaan: Kerroit aluksi, että .. Mahdollinen onnistuminen naisten suosioon on varsin hillitön hakeminen ja tanssittaminen. Onneksi siinä on tuo "mahdollinen"! Mutta kun jatkat, että .. Työvoitto se on. Tunnollisuus ja kunnollisuus painaa enemmän kuin tanssitaito. .. niin otat käyttöön sanat tunnollisuus ja kunnollisuus, jotka sisältävät monelle eri merkityksiä kuin vaikkapa aktiivinen ja ahkera hakeminen. Käyttöyhteys tietysti rajaa tarkoitusta, mutta saa kuvan, että on puurrettava vaikka vastoin tahtoaan, jolloin ollaan jo varsin heikoilla hyvän mielikuvan luomisessa. Kyllä sillä on merkitystä, että tanssii mielellään. Tanssi-ilo näkyy. Ja toisaalta asetat tanssitaidon ja sanotaan vaikka aktiivisen tanssimisen oman näkemyksesi mukaiseen järjestykseen. Jos tuohon sitten vastataan toisenlaisella järjestyksellä, niin eihän se tarkoita, ettei hakuahkeruudella olisi muiden mielestä merkitystä.

Kun muutat vielä asian niin, että Makuasia se on ottaen esiin totuuksia siitä kuinka tunnettuudella saa suosion kasvamaan ja samalla mainitset aktiivisen hakemisen, niin mitähän oikein haluat sanoa: vähätellä muiden mielipiteitä, kun makuasioista ei voi kiistellä vai vetää nippuun, että kaikki tunnettuus on hyvästä?! Jos olet tunnettu vääntämään kaikki tanssit läpi, vaikket osaisikaan, niin taatusti varmaan (tanssi)suosiosi kasvaa ;) Kumpi siis ratkaisee - taito vai ahkeruus? Ajan myötä voi ahkeralla tanssimisella toki kehittyä taidollisestikin, joten kuinkahan käy?

Itseäni häiritsee jossain määrin myös tuo tanssitaidon ja naisten suosion vetäminen liiallisesti ja alleviivaten suoraan toisistaan riippuviksi. Eihän sillä saa kuin "vain" paremman tanssiflaksin (vai voisiko tanssista nauttia itsekin enemmän kun osaa!?) :o

Riemastuttavasti käyt pelkistäen ihmettelemään: Siis voiko todellakin olla niin, ettei hakuahkeruudesta olisi hyötyä omassa tanssiflaksissa? - ja vielä kun siihen jatkoksi ihmettelet - Ja mitä tekemistä sillä on hyvien käytöstapojen ja toisten huomioon ottamisen - tai sen puutteen - kanssa? Oliko joku hakuahkeruuden vaikutuksen kiistänyt?

Kun tanssin rituaaleihin kuuluvat tanssietiketin mukaiset käytöstavat ja kun lattialla on vaan otettava huomioon muut siitä tanssitettavasta partnerista (liikkuminen, osaaminen, seuraaminen jne) alkaen muihin pareihin (tila ja liike jne) saakka, niin puutteet näissä eivät korjaannu vain ahkeralla hakemisella. Näin siis minun mielestäni - onneksi olit johonkin viestiisi laittanut disclaimerin, kun se on tarpeen minullekin.

Lopuksi haluan pienenä (keittiö)psykologian harjoituksena väännellä tapauksiin 1-3 liittyen rautalangan uusille kiemuroille: Tapauksissa 1) ja 2) daami ilmiselvästi oli harmissaan kun ei ollut päässyt tanssimaan ja olisi mieluusti päässyt tanssimaan kanssasi (tai suonut moisen kunnian jollekin toiselle). Hän vain ilmaisi asian tuollain letkeillä sutkauksilla. Tapauksen 3) kokenut tanssimies oli taatusti myös tanssitaitoinen ja halusi käyttää taitoaan päästäkseen selkeästi mukavien tanssitettavien kanssa parketille. Varmasti sitkeys tai ahkeruus myös palkittiin, mutta ennenkaikkea rohkeus palkittiin minun mielestäni. Opettavaisia esimerkkejä - kiitos niistä!

Mukavia tansseja jatkossa ja erityisesti mukavia taukoja sinne kahvion puolelle antoisine keskusteluineen!

...ja pitää mainita, että kirjoitteluasi on mukava seurata!

Kirjoittajan avainsanat: hakeminen, ahkeruus, mielipide-erot, nainen, mies, tanssi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu