TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Miksi mies ei tanssi? (Päivi 2012-06-15 1:01)

Miksi mies ei tanssi?

Stefanus
2012-06-15 13:23

"Joka tapauksessa tanssimisen kynnys on miehelle korkeampi kuin naiselle. Tanssia harrastava poika joutuu usein kohtaamaan pilkkaa. Tyttö saa tanssia rauhassa. Naiselliseksi mielletty harrastus saattaa olla miehelle sosiaalisesti vaikea valinta. Naiset taas pystyvät harrastamaan myös miehisiä lajeja – sitä jopa ihaillaan."

Tuo on mielenkiintoinen asia, että tanssi mielletään naiselliseksi lapsilla. Poikia ei suinkaan kannusteta tanssisaleille.

Mutta tyttöjä tasa-arvon nimissä kannustetaan jääkiekkokaukaloihin, nyrkkeilysaleihin, painimaan, mäkihyppyyn ja moneen muuhun lajiin. Miettimättä, ovatko nämä kuinka sopivia lajeja naisille. Äidit haluavat vaan viedä tasa-arvon nimissä tyttönsä näihin nk. mihisiin lajeihin.

Ei ole ihme, että miehet ovat lavoilla vähemmistönä. Yllättävän paljon siihen nähden, kuinka poikia lapsena kannustetaan tanssimaan. Sitäpaitsi nykyisin tanssi on muuttunut lajiksi, missä oletetaan, että sitä voi harrastaa vaan kurssien kautta on karsinut miehiä lavoilta.

Kun itse aloittelin tanssia 15-vuotiaana, lavat olivat nuorten kokoontumispaikkoja, miettimättä kuka mitenkin sen homman osaa.

Tai sitten hyväksytään, että tanssi on liikuntaa ja se otetaan koulussa mukaan opetettaviin liikuntamuotoihin. Eskarista lähtien.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu