TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Hurmaa ja tanssinhurmaa Kuikassa ke 13.6 (Humutyttö 2012-06-15 12:27)

Hurmaa ja tanssinhurmaa Kuikassa ke 13.6

Humutyttö
2012-06-15 12:27

No niin, sitä oli jo ilmassa heti aamusta. Sitä tanssitusta. =) Aamuvarhaisella kun käynnistin auton, tulvahti soittimesta ilmoille jenkkaa sellaisella voimalla, että se tuntui mahanpohjukassa saakka. On kuin joku olisi pyörähtänyt ympäri siellä pohjukassa. Lapsuuden aikainen pihapuu soi ihmeen kauniisti. Ne puhaltimet, ehkä niitä kuitenkin oli vain yksi, siinä tuntui olevan sitä jotain. Kesän lämpimässä aamuauringossa ajellen taittui työmatka, jenkka soi... sisimpiä sopukoita myöten tunsin sen tanssituksen. =) Illalla sen sitten saisi päästää valloilleen. Olihan Kuikan naistentanssi-ilta!

Hieman jälkeen kahdeksan lavan parkkiin kääntyessäni huomasin autoja olevan viime keskiviikkoa enemmän. Olisikohan ruuhkantapaista tiedossa parketille? Siltä kuitenkin vältyttiin, sillä illan miesmäärä takasi sen että tanssia sai ilman sitä ruuhkaa. Jos illasta jotain ruuhkaa hakee niin enemmänkin siellä oli sellaista naisruuhkaa. Olipahan miehillä omalla tuntisellaan mistä valita.

Olipahan vaan kiva tanssi-ilta! Nyt sitä sinitaivasta oli taivaan laella. Se jos mikä luo hyvät puitteet ja tunnelmat ulkolavalla tanssimiseen. Kaunis sininen taivaskatto yllä, taivaanrantaa värittävä ilta-aurinko, leppeä kesä-ilta ja tietenkin hyttyset. Ulkolavalla oli liukasteena luomusti siitepölyä, mutta silti se oli hieman nihkeessä luistossa. Parempaa luistoa ulkosalta löytyi siitä lavaa kiertävältä terassilta. Aivan mainiot chachat sain siellä tanssia. Siinä tanssin aikana ajattelin, että juurikaan nyt en haluaisi olla missään muualla. Kaikki tuntui olevan juurikin niin kohdallaan kuin vaan voi olla.

Lavan parketti toimi tuttuun tapaansa jälleen mainiosti. Missään vaiheessa iltaa se ei ilmoittanut itsestään vaan oli huomaamaton niin kuin parketille onkin suotavaa. Liukasteena siinä ei ollut ainakaan silmiinpistävästi mitään ja kovin se näyttikin puhtoiselta. Kesän avajaistansseissa joku tiesi sen olleen liukkaanlainen. Itse ainakin viihdyn liukkaalla parketilla ja aika harvoin saa tanssivuoron ne sellaisen parketin kengät.

Hurma on aika harvakseltaan osunut omalle tanssitielle. Mukavaa tanssittavaa pojat soittaa. Kerran vilkaisinkin kappaleparin välissä jalkoihini, jolloin pari kysyi ' Mitä näkyi? '. Kerroin ett kurkkasin josko näkyis päällepäin se kun musiikki menee jalan alle. Ei näkynyt, sen vaan tuntee. Aivan ihanasti musiikki sai taas liikettä aikaan.! No, olihan se Eläkeläisten Humppakonehumppa vähän jotain sellaista mitä kroppa tuntui ihmettelevän. Parin kanssa siitä kuitenkin hauskuuksien kera selvittiin. Sen kappalepari Paholaisen masurkka oli taas jo niin liikuttavaa, että tanssi vaan tulla pulputteli ulos. =) Tuo kappalepari oli näyttö just siitä miten erilailla voi tuntea kappaleet. Jotkut vaan liikkuu ja liikkuttaa sisintä sopukkaa myöten. Nam! Nämä niitä omia tuntemuksia, mutta tokihan sillä tanssittajallakin on lusikkansa sopassa.

Välilevyt soiden tanssi jatkui tauoilla. Lieneekö orkesterin valintaa, mutta parketille vei tie niidenkin aikana. Kari Tapiolta soi oikein mukavaa tanssittavaa, harvoin on viime aikoina saanut kuulla ja tanssia hänen upeita kappaleitaan. Muina välilevyinä tuli ainakin Souvareita ja PNP:ia.

Miestenhaun alkuun pääsin loistaville tangoille. Hurmio tango taisi tulla Hurman soittamana. Musiikki, tanssittaja, tila tanssia sen enempää kuin oma fiiliskään ei tuonut rosoja siihen tanssin. Tango on kyllä upea tanssi! Miestenhaulla haut osui hyvin kohille, mutta sentään yhden kappaleparin verran saatiin likkojen kesken liikettä aikaan lavan edessä. Mikähän siinä on, että kun joidenkin kanssa osuu samoille sijoille tyrkkyyn niin koreografia on heti valmis ja alkaa tanssi. =) Musiikista ei vaan aina ole paikallaan pitäjäksi. Se jälkimmäinen sambatyyppinen sai Hurmankin kiitoksiin. Hauskaa oli, lopuksi naurettiin että näinköhän kukaan enää hakee. No, hakuja tuli ja oikein hauskuuksien kera.

Kesäreissaajia myös kauempaa oli jälleen ottanut suunnaksi Kuikan keskiviikon. Muutamia ensikertalaisia kohtasin parketilla ja myös niitä viikontakaisia ensikertalaisia, kovin olivat tyytyväisiä illan antiin. Mukavatunnelmaiset oli tanssit viime viikkoiseen tapaa. Naistenrivikin rynnisti vain hetkittäin, naismäärä varmaan sen liikkeen saa aikaan. Tiedä sitten voiko rynnimisestä puhua, oltiin vaan sillai harvakseltaan asetuttu tyrkylle. Iloinen sekamelskahan tuo haku välillä on, kun toiset tulee ja toiset menee eikä edes ehdi asettautua siihen tyrkkyyn.

Pari viimeistä kappaleparia jäi tanssimatta, kun totesin oman tanssintäyteisen illan olevan päätöksessä ja suuntasin lämpimään kesäyöhön. Tanssi-illan päätin nopeisiin, joten jo ne rauhottavat ennen viimeisiä valsseja jäi tällä kertaa tanssimatta. Olin jo ovella kun huomasin pohjoisen oman tanssitaivaan tähden istumassa penkissä, mutta täpötäysi tanssi-ilta veti jo pois ja se haku jäi.

Ne kyljykset! Jos ne viimeksi unohtui, niin nyt päätin, että jotain niistäkin täytyy saada irti. Pian lippuluukun ohitettuani tulikin jo grillistä kyljyksen tuoksu nenään. Vielä ei ollut aika sitä tuoksuttelua enempää. Pelkkään tuoksutteluun ilta ei sitten jäänyt, sillä kotimatkaan varustauduin sellaisella. Siinä ei ehtinyt kotimatka alkaa, kun kyljys oli jo paremmassa tallessa. Nam!

Kiva ilta! =)

Kesäyö on kaunista katseltavaa. Sen todisti jälleen ne Puuppolan pelto- ja järvimaisemat. Ne pellot ovat paikoin niin mäkisiä, että tuskin on peltomiehellä kovin ykstoikkoista ajella niitä traktorilla. Vähän toista kuin jossain päin niillä aakeilla laakeilla.

Nyt on Kuikan keskiviikon naistentanssit talletettu sydämen sopukoihin. Sen aina mielellään tekee ennen kuin suuntaa kohti uusia tanssiseikkailuja. Se suunta taitaa olla jo selvillä... mutta ennen sitä on aika tehdä muuta kesäkivaa.

Kirjoittajan avainsanat: Kuikka Hurma naistentanssit

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu